
Primerul: Ce este si cum il aplicam corect?
Cu siguranță cunoști situația în care te-ai pregătit pentru o petrecere cum ai știut tu mai bine. Ți-ai ales o ținută elegantă, părul s-a așezat perfect, iar machiajul ți-a ieșit senzațional. Din păcate, odată cu trecerea timpului ai observat că anticearcanul, fardul de obraz și cel de pleoape au început să dispară de pe fața ta și nu înțelegi exact ce se întâmplă.
Sunt Amalia Draghici și astăzi îți voi spune secretul machiajului perfect și rezistent: primerul.
Primerul este produsul care oferă rezistență și longevitate multor tipuri de machiaj, așa că astăzi vei învăța cum să-l alegi și cum să-l folosești.
Ce este primerul?
Primerul sau baza de machiaj, cum mai este cunoscut, reprezintă primul pas din aplicarea unui make-up. Din păcate, multe femei ignoră acest pas, fără să știe să rezistența și farmecul machiajului sunt garantate de produs.
Pe piață, primerul se găsește în mai multe formule, precum cremă, pudră sau gel.
Ce conține primerul?
- Primerul este un produs care conține o serie de principii active, printre care și:
- Vitamina C (Pruna Kakadu) – este un antioxidant puternic folosit pentru a proteja pielea împotriva îmbătrânirii.
- Vitamina A ( ulei de trandafir organic) – are o acțiune de restaurare și regenerare și conferă pielii strălucire.
- Amidon de porumb – se folosește pentru a oferi tenului un efect mat.
Beneficiile primerului
Primerul oferă și o serie de beneficii, greu de ignorat pielii tale și într-un final întregului make-up. Iată care sunt acestea:
Fiind denumit și baza de machiaj, acesta își respectă întocmai rolul și pregateste tenul pentru aplicarea fondului de ten și altor tipuri de produse cosmetice.
- Netezește dermul și garantează întinderea perfectă a fondului de ten.
- Oferă rezistență machiajului.
- Acționează și pe post de corector
- Netezește ridurile și liniile fine
- Camuflează porii mari și atenuează urmele de cosuri.
- Uniformizează tenul
- Matifiază tenul gras
- Luminează tenul tern
- Neutralizează roșeața tenului.
Tipuri de primer
În funcție de zona aplicării există mai multe tipuri de primer. Acesta poate fi folosit pentru față, pentru pleoape, pentru buze și chiar pentru gene, însă, dintre toate, cel mai folosit este primerul pentru ten.
Primerul pentru ten
Primerul pentru față are rolul de bază pentru machiaj și de a corecta și camufla micile imperfecțiuni ale pielii. De asemenea, acesta inhibă producerea excesivă a sebumului, oferind tenului un aspect neted și inform.
La fel ca în cazul alegerii unui fond de ten, trebuie să fii atent și la specificațiile acestui produs. Alege un primer destinat tipului tău de ten, fie că este normal, gras, mixt sau uscat. Totodată, observă dacă tenul tău are cosuri sau acnee, astfel încât să nu alegi un produs care să-l agreseze și mai mult.
Primerul poate conține și pigmenti de culoare care ajută la neutralizarea imperfecțiunilor, astfel recomandările sunt:
- Pentru pielea terna alege un primer roz pal care va conferi strălucire tenului.
- Dacă tenul tău prezintă urme de roșeață sau cuperoză alege un primer cu particule verzi care le va neutraliza.
- Pentru a oferi luminozitate pielii, mai ales în zonele cu cearcăne și pete pigmentare, alege primerul în nuanță lila.
Primerul pentru pleoape
Primerul pentru pleoape este special creat pentru pielea din jurul ochilor, care este mai sensibilă decât pielea tenului. Așadar, primerul pentru ochi are rolul de a șterge pelicula de sebum, asigurând o rezistență mai mare a fardurilor de pleoape, a creionului dermatograf și a eyeliner-ului.
Un lucru la care trebuie să fii atentă este modul de aplicare. Primerul pentru pleoape poate schimba sau intensifică nuanțele fardurilor pe care le folosești. Primerul pentru pleoape se aplică prin mișcări scurte de tapotare în jurul ochilor și pe pleoape pentru a fixa machiajul, pentru a camufla cearcanele și pentru a ascunde liniile fine.
De regulă, există produse special create pentru pleoape care au în compoziție particule strălucitoare.
Primerul pentru gene
Primerul pentru gene este folosit adesea de make-up artiști în realizarea unor machiaje puternice și sofisticate. Acesta are rolul de a alungi genele și de a crea efectul de densitate. Primerele pentru gene au în compoziția lor o formă bogată cu vitamine pentru a reda aspectul sănătos și lucios, dar și pentru a stimula creșterea.
Reține că acest produs se aplică înainte de mascara.
Primerul pentru buze
Primerul pentru buze este produsul care asigură deshidratarea buzelor și aspectul impecabil. În lipsa lui, poți folosi fie un primer pentru față ( dacă ai tenul normal) fie unul pentru pleoape.
Cum alegi primerul potrivit pentru tine?
Pentru alegerea tipului pe primer potrivit trebuie să ții cont de câteva lucruri, pe care ți le voi explica în rândurile care urmează.
Identifică tipul tău de ten
Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea primerului potrivit este identificare tipului de ten. Acesta poate fi: normal, uscat, gras, uleios sau mixt.
- Pentru tenul gras folosite un primer matifiant.
- Pentru tenul uscat cel mai potrivit este primerul sub formă de gel.
- Pentru tenul normal poți încerca diferite combinații până îl vei găsi pe cel care ți se potrivește cel mai bine.
Nevoia de primer
Alege un primer potrivit nevoilor tale, însă mai întâi trebuie să le identifici. Printre acestea se pot afla ridurile, liniile fine, acneea, cicatricile, pielea strălucitoare sau cea uleioasă.
Stabilește o concordanță între primer și fondul de ten
În acest sens, asigură-te că primerul și fondul de ten au o bază comună, apă sau ulei, astfel încât să nu se respingă.
Aplicarea primerului pentru ten
Înaintea de aplicarea propriu-zisă a primerului trebuie să urmezi doi pași preliminari:
Curățarea tenului
Curăță tenul de imperfecțiuni cu ajutorul unui demachiant, apă micelară și un gel de curățare. Tamponează bine fața cu un prosop uscat pentru a îndepărta tot surplusul de apă și pentru a-l ajuta să se usuce.
Hidratează tenul
Folosește o cremă hidratantă înainte de a aplica primerul, pentru a avea un ten moale și suplu. Înainte de a aplica primerul, lasă crema să fie complet absorbită în piele.
Aplicarea propriu-zisă a primerului
Aplică o cantitate mică de primer, deoarece dacă vei folosi o cantitate prea mare va face ca fondul de ten să alunece pe față și să arate inestetic. Pentru a acoperi fața și gâtul este necesară o cantitate de primer de mărimea unui bob de mazăre.
Aplicarea primerului începe din centrul feței, spre exterior, prin mișcări blânde și circulare. Pentru a beneficia de un efect neted, aplică bine primerul. Totodată, nu ignora zona din jurul ochilor!
Tamponează bine până ce toată cantitatea este absorbită în piele, folosindu-te de un burete special sau de vârful degetelor.
Înainte de a aplica fondul de ten, așteaptă ca primerul să se usuce. Astfel, vei avea nevoie de o cantitate mai mică de produs.
Aplicarea primerului pentru ochi
Primerul pentru ochi crește rezistența machiajului, facilitează aplicarea fondului de ten și acoperă micile imperfecțiuni din jurul lor. De asemenea, acesta va preveni strângerea inestetică a fardului în pliurile pleoapei, dar și estomparea culorii.
Primerul de ochi se aplică înaintea primerului de față.
Lucruri de evitat!
Pentru a obține efectul scontat, trebuie să eviți:
- Aplicarea primerului pe fața murdară sau curățată superficial.
- Confundarea primerului cu un ser sau crema hidratantă. Acestea se aplică înaintea primerului, deci reprezintă pași separați.
- Folosirea unei cantități mari de produs. Ține cont că o cantitate mică și bine uniformizată este mai mult decât suficientă.
Pe lângă primer și iluminatorul este un produs cosmetic esențial în realizarea unui machiaj de zi sau machiaj de seară perfect. Despre el am scris deja un articol pe blog, așadar informațiile de acolo îți vor fi de folos.
Nu uita că pentru a avea un machiaj perfect și rezistent este esențial să urmezi toți pașii recomandați în crearea lui. Fiecare produs aduce tenului și imaginii tale o serie de beneficii vizibile, așadar, asigură-te că nu-ți lipsește nimic! Investiția în make-up este o investiție în tine, iar tu meriți să arăți minunat mereu!
Pe curând!
Sorry, the comment form is closed at this time.