pensule machiaj

Tipuri de machiaj: 12 tehnici de make-up profesionale

Machiajul este cea mai iubită și la îndemână formă de înfrumusețare. Atunci când te decizi să-l faci trebuie să ții cont de anumite aspecte, precum criteriile personale, tipul de ten, culoarea ochilor și a părului, vestimentația și evenimentul la care urmează să participi.

Machiajul este folosit din toate timpurile, iar importanța lui a rămas neschimbată. Astăzi ne putem bucura de o serie de produse și tehnici care ajută orice femeie să arate minunat și să se simtă specială.

În acest articol îți voi prezenta câteva tehnici de make-up potrivite pentru un machiaj de zi și un machiaj de seară, care au luat proporții în ultimii ani devenind extrem de îndrăgite.

Machiajul smokey- eyes

tipuri de machiaj

Machiajul smokey eyes este unul dintre cele mai populare tipuri de machiaj, fiind extrem de ofertant și atractiv pentru multe femei. Chiar dacă face parte din categoria machiajelor profesionale, cu puțină îndemânare și atenție îl poți realiza și tu acasă.

Machiajul smokey are principalul avantaj de a-ți scoate ochii în evidență, oferindu-le un aspect dramatic și un efect senzațional. Cea mai folosită nuanță în acest stil de make-up este negru, însă și alte culori se pot potrivi la fel de bine. Pentru a realiza acest machiaj poți folosi două sau mai multe nuanțe. Pentru a te bucura de un efect șters, cu umbre îți recomandă culori precum mov, verde, maro și auriu.

Aplicarea acestui make-up se realizează treptat, urmând anumite etape. Nuanțele mai închise trebuie să fie aplicate pe aproximativ 50% din pleoapă, iar apoi folosește-te de nuanțele deschise pentru a creea un efect de tranziție cât mai fin și uniform. Aspectul șters este oferit de tranziție, așa că este foarte importantă tehnica de aplicare.

Machiajul dramatic

machiaj

Machiajul dramatic a devenit popular deoarece reușește să creeze un efect extrem de puternic în jurul ochilor. Din păcate, acest stil nu se potrivește oricui întrucât este un machiaj încărcat și puternic care folosește nuanțe închise pentru a evidentia ochii. În realizarea lui ai nevoie de farduri în nuanțe mate pentru că acestea au un aspect mai puternic. Culoarea se aplică pe întreaga pleoapă, iar de multe ori se folosește dermatograf sau eyeliner pentru a contura ochii înainte de aplicarea fardului.

Îți recomand să folosești nuanțe de negru, gri închis sau roșu închis. Culoarea potrivită este aceea care se potrivește cu tenul și culoarea ochilor tăi.

Machiajul natural

machiaj natural

După ce au avut loc celebrele nunți de la palatul Buckingham ale celebrilor William și Harry, machiajul natural a luat proporții uriașe. După cum știi deja, mirese fiind, atât Kate Middleton cât și Meghan Markle au adoptat un machiaj natural. Astfel, acest stil este potrivit pentru orice ocazie. Frumusețea naturală a fost apreciată dintotdeauna, iar noile tendințe în make-up, beauty și fashion încearcă să accentueze același lucru. Fardurile în nuanțe calde, mate sau strălucitoare aplicate cu moderație pe pleoape, conturarea ochilor folosind un eyeliner sau un dermatograf maro și puțin rimel sunt elementele care te ajută să creezi acest stil minunat, potrivit tuturor femeilor, indiferent de vârstă.

Pentru a obține acest tip de make-up îți recomand nuanțe de lavandă, roz pal, galben sau piersică.

Machiajul minimalist

trusa machiaj

Machiajul minimalist este preferat de femeile grăbite care sunt tot timpul pe fugă și care nu au timp și nici răbdare pentru a crea stiluri mai sofisticate. În realizarea acestui make-up se folosesc nuanțe neutre, rimel și puțin creion dermatograf. Partea interesantă la acest tip de machiaj este finețea și îngrijirea pe care o transmite despre femeia care-l poartă.

Machiajul vintage

machiaj vintage

În acest moment există o mulțime de stiluri vintage de make-up, stiluri care s-au adaptat anilor în care erau erau în vogă, iar aici ne referim la intervalul 1920 – 1980. Spre exemplu, machiajul simplu în care se folosește doar rimel pentru definirea ochilor este destul de popular în rândul adolescentelor.

Modul de aplicare al dermatografului sau eyeliner-ului depinde de forma ochilor tăi. Dermatograful poate fi lichid, gel sau creion, însă cel mai popular ramane cel lichid. Știu că probabil aplicarea eyeliner-ului îți oferă câteva bătăi de cap, însă cu exercițiu vei reuși să obții linii netede. Pentru zona pleoapelor poți folosi o culoare mată, dacă simți nevoia. Machiajul vintage este definit de buzele cu ruj roșu aprins, așadar nu uita de el.

Machiajul de tip straubing

tipuri de machiaj

Acest tip de machiaj a devenit extrem de popular în rândul femeilor, într-un timp extrem de scurt. Inițial el a fost folosit numai pentru prezentările de catwalk, însă a fost rapid adoptat mai întâi de starurile de cinema, iar apoi de către doamnele și domnișoarele din toată lumea. Machiajul evidențiază anumite trăsături faciale, făcându-le extrem de frumoase și de expresive.

Machiajul de tip tumblr

tipuri de machiaj

Machiajul de tip tumblr are la bază utilizarea culorilor luminoase, accesoriilor de tip paiete și a unor detalii mai extravagante. Acest tip de make-up este folosit adesea la ședințele foto, ori la ocaziile speciale, însă niciodată în look-ul de zi cu zi.

Machiajul de tip Chicago

machiaj profesional

Acest tip de make-up este perfect pentru petreceri sau pentru realizarea unui machiaj de mireasă. Acesta este definit de buzele în nuanțe cărămizii de ruj, ochi conturati și prezența paietelor pe pleoape. De asemenea, acest machiaj are puterea de a cuceri orice privire și poate fi alegerea perfectă în multe circumstanțe.

Machiajul tip Barbie

fata blonda cu ochii verzi

Machiajul de tip Barbie este potrivit mai ales în sezonul cald, atunci când culorile vesele și cele pastelate sunt în trend. Acest tip de make-up are la bază un contur al ochilor bine definit, aplicarea unor farduri sidefate sau pastelate, un ruj roz pe buze și obraji îmbujorați. Nuanțele potrivite se aleg în funcție de culoarea ochilor, astfel că, pentru ochii căprui de exemplu, poți apela la nuanțe de albastru sau verde care vor evidenția și mai mult culoarea caldă a privirii tale. Pentru machiajul ochilor verzi sau albaștri, optează pentru nuanțe de mov, violet, auriu sau bronz. Pe obraji aplica un blush roz, iar pentru buze alege un ruj sau gloss în nuanțe de fuchsia sau roz intens.

Machiajul în culori metalice

machiaj profesional

Machiajul metalic este aplicat din ce în ce mai des în preajma sărbătorilor de iarnă, a petrecerilor sau evenimentelor speciale. Pentru realizarea lui poți folosi nuanțe de auriu, argintiu, bronz sau variantele metalice ale culorilor albastru, verde și violet. Dacă nu știi ce culoare să alegi, optează pentru cea care conturează cel mai bine cu nuanța ochilor tăi.

Machiajul în culori metalice nu este greu de obținut. Ai nevoie numai de produsele potrivite, iar pentru asta poți apela la un fard metalic de tip pulbere, pe care îl poți aplica cu ajutorul degetelor sau a unei pensule cu peri naturali. De asemenea, pentru conturarea ochilor te poți ajuta de eyeliner sau de un creion dermatograf. Tenul trebuie să aibă un aspect cât mai natural, iar pe buze poți aplica un gloss sau un ruj nude.

Machiajul de festival

machiaj de festival

Suntem în plin sezon estival, deci machiajul de festival este destul de căutat. Machiajul specific acestei ocazii este unul foarte vesel, plin de culoare, elemente decorative și creativitate.

În realizarea lui poți alege farduri în culori pastelate sau colorate strident și mult glitter. Astfel poți să realizezi machiaje de tip sirenă, zână sau păpușă. De asemenea, te poți ajuta și de strasuri care au diferite forme, precum steluțe, buline sau semilune și le poți aplica în diferite forme de față. Machiajul de festival îți oferă libertatea de a încerca orice idee de make-up ai, fără a avea teama că nu se potrivește.

Machiajul artistic – acuarela

machiajul ochilor

Tehnica acuarelei în make-up a fost inventată de o școală rusească de make-up și reprezintă o tehnică destul de elaborată și precisă, care are nevoie de mult exercițiu și îndemânare. Diferenta intre machiajul realizat cu farduri normale și cel realizat cu acuarela este că cel din urmă este mult mai intens și potrivit pentru fotografii.

Așa cum spuneam, tehnica acuarelei presupune o serie de etape și produse potrivite pe care trebuie să le încerci până îți este la îndemână. Acuarela din machiaj se folosește cu o pensulă ușor umezită, din peri naturali.

Înainte de aplicarea acuarelei trebuie sa te asiguri ca pleoapa este lipsită de orice urmă de crema sau alt reziduu gras, pentru ca pigmentul sa se fixeze corect si sa nu producă pete inestetice. Pigmentul din acuarela în sine nu este foarte vizibil, dar fiind necesar fixarea acestuia cu un fard pudra, aici intervene magia, prin aplicarea deasupra a diferitelor culori si nuante.

Acum este momentul potrivit să încerci tipul de make-up care ți se potrivește! Dacă vrei să faci parte din lumea frumuseții eterne, te aștept să ne cunoaștem.

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.