Despre mine

Amalia Draghici - Make-up ArtistCe fac în decursul zilei

De sapte ani de zile lucrez ca și freelance make-up artist în orașe mari precum București și Ploiești și nu mă plictisesc deloc! Din contră, îmi place din ce în ce mai mult munca mea de freelance make-up artist!

În cazul în care te întrebi ce o fi însemnând “freelance make-up artist“, dă-mi voie să îți spun că englezismul acesta înseamnă că lucrez pentru mine, când vreau și cum vreau. Dar mai înseamnă și faptul că nimeni nu îmi dă de lucru, ci că trebuie să îmi găsesc singură sursele de clienți. Sau mai degrabă cliente, pentru că fetele și femeile predomină în sfera de make-up pentru evenimente speciale pe care am hotărât să mă specializez.

Ca make-up artist, realizez ședințe de make-up pentru evenimente speciale în București, Ploiești și împrejurimi. Evenimentele speciale pentru care am lucrat sunt nunți (machiaj profesional pentru mireasă, nașă, domnișoare de onoare, etc), machiaj de seară pentru diverse ocazii (cocktail parties, recepții, baluri și seri de dans, seri de absolvire, petreceri corporate, mai ales în București). Tot în sfera evenimentelor speciale se încadrează și machiajul pentru filmări video și machiajul editorial. Dar o mare pasiune de a mea este să realizez ședințe de make-up pentru evenimente de modă. Atunci chiar pot lăsa imaginația mea să se dezlănțuie!

Lucrul pe care îl iubesc cel mai tare la meseria mea de make-up artist este că pot face oamenii să arate și să se simtă frumoși! Ca să nu mai menționez faptul că un machiaj reușit face să explodeze termometrul care măsoară încrederea în sine a fiecărei femei!

Pentru că multe dintre voi nu sunteți familiarizate cu noțiunile descrise mai sus, mi-am propus să descriu puțin fiecare dintre tipurile de ședințe foto mai puțin întâlnite. Citind descrierea mea, veți ajunge să mă cunoașteți mai bine, veți ști mai exact ce make up pot să realizez în București, Ploiești sau împrejurimi. În plus, voi avea satisfacția că am oferit informații utile celor care mă citesc!

Încep descrierile mele cu make-up-ul editorial. În două cuvinte, un make-up artist este invitat de editorii de publicații să machieze modelele care apar în fotografiile din paginile revistelor sau ziarelor lor. Deschide orice revistă din sfera de beauty/fashion și vei observa un numitor comun care iese în evidență: femeile frumoase. În paginile unei reviste, machiajul nu este strident, el trece aproape neobservat: pielea este piele, există umbre și lumini, linii și pistrui, chiar și riduri ușoare, toate astea cu scopul de a da senzația de natural: make-up fără make-up.

Un make-up artist bun are grijă de câteva reguli în machiajul editorial. El sau ea ține cont de un singur element care este în focus, punând accent pe o singură zonă a feței. Dacă buzele sunt puternic conturate și colorate, fardul ochilor va fi estompat. Chiar și machiajul avangardist ține cont de structura și coloratura feței modelului. Mai mult, trebuie să fie un echilibru între texturi: dacă buzele sunt lucioase și pleopele strălucitoare, atunci pielea va fi mată.

Într-un cuvânt, în ședințele de make-up editorial, un make-up artist bun va realiza un machiaj concentrat pe un singur element al feței, care are un scop de la bun început și care pune în evidență trăsăturile natural frumoase ale modelului.

 

Și acum câteva cuvinte despre machiajul pentru înregistrări video. În zilele noastre, tot mai multe companii, mari dar și foarte mici, folosesc video pentru a-și prezenta produsele și serviciile, pentru a vinde, într-un final. Dar nu doar companiile fac asta, ci și persoanele publice, marketerii online, freelancerii din toate domeniile, etc. Conținutul video este noul erou din mediul online, de aceea este foarte important să ai o prezență profesionistă atât tu, cât și alte persoane care apar în video-ul tău. Iar prezența profesionistă se poate realiza cu ajutorul unui make-up artist profesionist. Dacă ești în București sau Ploiești, poți completa formularul de contact de aici și voi fi bucuroasă să lucrez cu tine la următorul video pe care îl vei realiza pentru tine sau firma ta.

Dar machiajul pentru înregistrările video nu este un moft, un lucru care să facă să pari mai profesionist, ci este o necesitate: un make-up artist bun poate corecta micile imperfecțiuni sau distorsiunile cauzate de lentilele camerei de filmat sau de lumina prea mare. Camera de filmat “vede“ lucrurile diferit față de ochiul uman. În plus, camera de filmat poate surprinde doar cadre, iar oamenii care te privesc văd doar ceea ce este în cadrul respectiv. De asta este foarte important ca ce apare în cadru să fie desăvârșit. În plus, trebuie să înveți, și un make-up artist te poate ajuta în direcția asta, care sunt părțile feței, unghiurile, și expresiile faciale care te pun în cea mai bună lumină. Odată descoperite, folosește-le din plin în timpul filmărilor video.

Desigur, poate nu ești genul de persoană care se machiază zilnic, dar videoul de prezentare trebuie să te surprindă machiată. Doar așa poate ieși la iveală regina din interior! Și ai nevoie de toate forțele reginei interioare ca să strălucești în timpul filmării și să transmiți încredere celor care te vor privi în video.

Dar dincolo de importanța machiajului, este și mai important ca machiajul să fie realizat de un make-up artist profesionist. Și acest lucru este valabil și dacă în video apar bărbați. Nu doar femeile au nevoie de make-up artist pentru filmările video.

Îți las mai jos câteva tips and tricks de care să ții cont atunci când vei realiza tu sau un make-up artist profesionist machiajul pentru ședința video.

1. Scoate-ți în evidență ochii.

În timpul cât se vor uita la video-ul tău, oamenii se vor uita cel mai mult la ochii tăi. Poți să îți scoți în evidență ochii și cu ajutorul genelor false, dar și cu ajutorul machiajului ochilor. Folosește cu încredere fardul de pleoape și creionul contur sau tușul.

Trebuie să scoți în evidență ochii mai ales dacă filmarea va avea loc într-un studio foto-video luminat profesionist. Asta pentru că lumina reflectoarelor va estompa foarte tare genele tale. De ce crezi că Oprah a spus că ea are gene false de care nu s-a despărțit de 29 de ani?

2.Buzele

Pentru ca rujul să stea bine, exfoliază întâi buzele. Poți folosi sare sau zahăr și apoi ulei de măsline, pentru hidratare. Masezi puțin și cureți.

Ca regulă generală, dacă ai aplica un strat sau două în viața de zi cu zi, pentru înregistrările video ai nevoie de mult mai mult. Fie vei folosi o culoare foarte intensă, fie vei aplica mai multe straturi, dacă mergi pe o culoare mai naturală. Scopul final este ca buzele tale să arate îngrijite și să strălucească puțin. Dar doar puțin. Folosește un contur de buze care să dea volum și contur buzelor tale. Asigură-te că are aceeași culoare ca și rujul sau cel puțin o culoare naturală.

3.Pielea

Pregătirea pielii începe cu o cremă bună, hidratantă.

Așa te asiguri că machiajul va rezista mai mult timp și va arată proaspăt pe toată durata filmării.

Apoi, folosește un concealer sub ochi, pentru a estoma orice eventuale pungi negre, pete roșii, zone pigmentate, care ar putea fi vizibile la lumină, dacă se va filma de aproape.

Vei vrea ca micile imperfecțiuni ale pielii să nu atragă atenția asupra lor, așa că trebuie să te asiguri că vei folosi un fond de ten de calitate. Folosește un produs mat. Videoul amplifică strălucirea, așa că, dacă ești neinspirat și folosești un fond de ten strălucitor, vei părea că transpiri. Și chiar nu vrei asta, nu-i așa?

Peste fondul de ten, poți aplica un blush, dar nu aplica niciodată blushul fără baza fondului de ten. Și blushul trebuie să fie mat. Din aceleași motive. Peste blush, vei aplica pudră. Este cea mai bună soluție pentru a elimina strălucirea.

Pentru o acoperire mai bună și o barieră mai bună împotriva strălucirii, îți recomand să aplici pudra cu un burete, nu cu peria.

 

Sper că ți-am fost de folos cu informațiile furnizate despre make-ul editorial și cel pentru înregistrări video.

Am făcut tot posibilul să descriu cât mai bine situațiile în care se folosesc celor două, dar și să îți dau tips and tricks pentru reușita ședinței foto sau video dacă alegi să faci machiajul singur sau singură.

Desigur, un make-up artist bun știe toate aceste mici secrete și are îndemânarea și experiența necesare pentru a realiza un look profesionist pentru toate persoanele care apar în fața camerei foto sau video.

Așa că apelează cu încredere la un make-up artist profesionist dacă nu ai încredere că te poți machia singur sau singură așa cum ar trebui pentru ședința ta foto sau video. Dacă ești din București sau Ploiești, mi-ar plăcea să văd la ce proiect lucrezi!

 

 

 

 

Nu exista comentarii

Posteaza un comentariu