Machiaj De SEARă Profesional

Pentru un machiaj de seară reușit, accentul se pune pe ochi sau pe buze.

machiaj de seara ochi albastri

Gândește-te la fața ta ca la o pânză pentru machiajul de seară. 

 

Realizarea unui machiaj de seară impecabil este la fel de importantă ca alegerea ținutei potrivite. 

 

Înaintea aplicării fondului de ten (acoperire medie sau mare), aplică un primer în funcție de tipul de ten. 

Acest lucru te va ajuta să „maschezi” imperfecțiunile existente și finish-ul va avea un aspect mai natural, fără ca fața ta să pară încărcată.

 

Accentul pe ochi:

machiaj de seara

Un look perfect de makeup de seară pentru o seară romantică se poate obține foarte ușor prin aplicarea gelului eyeliner. 

 

Eyeliner-ul definește perfect intensitatea privirii și se aplică foarte ușor: din exterior spre interior, cu pensula culcată. Linia trasată trebuie să fie mai groasă spre exterior și mult mai subțire în unghiul intern. Gelul eyeliner se aplică întotdeauna înainte de a aplica mascara. 

 

O altă opțiune ar fi un make up de seară smokey în diferite nuanțe precum burgundi, maro, negru, etc.

 

Accentul pe buze:

Un machiaj seară poate să aibă în prim-plan o pereche de buze roșii, seducătoare.

Pentru a putea ajunge la rezultatul dorit aveți nevoie de un contur de buze, un ruj și un corector.

Sfat: aplicați fond de ten compact pe buze înainte de aplicarea conturului sau a rujului, pentru a nu influența pigmentul buzelor și culoarea rujului.

 

Un make up artist vă poate ușura sarcina îndeplinirii unui machiaj profesional de seară, prin adăugarea unor elemente care pun mai mult în evidență privirea; și aici mă refer la genele bandă sau smocuri.

Dacă vrem să păstrăm o imagine impecabilă, trebuie să fim atente la vestimentație, coafură și bineînțeles la un stil de machiaj de seara care sa primeze. Machiajul este o formă prin care ne putem îmbunătăți imaginea, ne putem ascunde imperfecțiunile și putem creea o armonie între eveniment, ținută și fizionomie.

programare machiaj zi

Cu ajutorul machiajului ne evidențiem trăsăturile feței ajutându-ne de lumini și umbre, ne evidențiem ochii cu ajutorul culorilor și creăm o armonie între păr, ten și ținută.

Istoria make-up-ului datează de sute de ani, iar tendintele s-au schimbat odată cu trecerea timpului. Spre exemplu, în secolul al XVIII-lea se purtau obrajii rozalii, părul prins în cocuri impozante și ținutele aristocrate. Făcând un salt prin anii 2000 observăm că erau în tendințe sprâncenele foarte subțiri, buzele conturate strident și blugii cu talie joasă. Astăzi, atât machiajul de zi cât și machiajul de seară ori cel de la evenimentele speciale precum machiajul de mireasă sunt adaptate personalității fiecărei femei și trăsăturilor pe care acesta le are.

Astăzi vom vorbi despre machiajul de seară și îți voi explica care este diferența dintre el și machiajul de zi, cum să-l alegi în funcție de culoarea ochilor, a ținutei și a locului în mergi, dar și cum îl poți realiza în câțiva pași simpli.

recenzii machiaj zi

Realizarea unui machiaj de seara

Diferența dintre un machiaj de zi și unul de seară

    Machiajul de zi se concentrează mai mult pe acoperirea micilor imperfecțiuni ale tenului și constă în farduri de pleoape în culori neutre și un ruj hidratant de o culoare naturală. În schimb, machiajul de seară are la bază alte aspecte. Culoarea are un rol important, accentul fiind pus pe buze și pe ochi. Adesea ochii sunt colorați cu nuanțe puternice, mascara pentru gene și un eyeliner. De asemenea, și buzele au o culoare puternică care să le evidențieze.

Practic, machiajul de zi este simplu și delicat, pe când machiajul de seară este evidențiat și ales după anumite criterii.

Machiajul de seară ales în funcție de culoarea ochilor

machiaj de seara

Machiajul de seara trebuie ales în funcție de culoarea ochilor astfel încât să se completeze perfect.

Machiajul de seară pentru ochii albaștrii

machiaj de seara

    Dacă ne referim strict la culoarea ochilor, ochii albaștrii vor fi scoși în evidență de culoarea complementară, orange. Din păcate, rareori putem folosi această nuanță în machiajul ochilor pentru că nu se potrivește cu celelate detalii cum ar fi ținuta, culoarea părului sau accesoriile.

Cea mai mare greșeală în machiajul de seară pentru ochii albaștrii constă în alegerea unui fard de pleoape de culoare asemănătoare cu cea a ochilor. Cu siguranță ai văzut și tu femei care au ochii albaștrii machiate tot cu albastru. Efectul este unul ieftin și nu denotă bun gust.

Culorile recomandate în machiajul de seară pentru femeile care au ochii albaștrii sunt nuanțele neutre, paleta croamtică de gri, alb, negru sau nuanțe de crem.

Machiaj de seară pentru ochii verzi

machiaj de seara ochi verzi

    Cele mai potrivite culori pentru machiajul de seară al ochilor verzi sunt roșu, însă este dificil de asortat cu forma feței, culoarea părului, ținuta și accesoriile, nuanțele de violet, cărămiziu și roșu pământiu.

Machiajul de seară pentru ochii căprui

Machiajul de seară pentru ochii căprui

    Din punct de vedere al culorilor, acesta este cel mai versatil tip de machiaj. Pentru femeile cu ochii căprui putem folosi orice culoare, în orice intensitate, însă trebuie să ai grija ca aspectul să nu fie foarte încărcat.

Machiajul de seară pentru ochii negrii

Machiajul de seară pentru ochii negrii

    Asemenea celor căprui și ochilor negrii li se potrivește o mare varietate de culori. Cel mai potrivit model de machiaj de seară este smokey eyes pentru că le evidențiază cea mai distinctivă trăsătură. Poți aplica farduri în culori pământii și margini în nuanțe de gri pe pleoapă superioară cât și pe cea inferioară, iar la final contureaza-ti ochii cu ajutorul unui creion dermatograf, pe linia interioară a pleoapelor inferioare.

Pentru a oferi un plus de efect, în colțul interior al ochiului folosește un fard deschis la culoare.

Cum alegi machiajul de seară ținând cont de ținută?

machiaj de seara

    Machiajul de seară depinde foarte mult și de ținuta pe care o porți, dar și de evenimentul la care mergi. În acest caz trebuie să ai în vedere trei lucruri foarte importante:

Fardul de pleoape – acesta scoate în evidență ochii prin simpla folosire a unor culori îmbinate armonios. În privința lui, singura regulă care se aplică presupune să nu asortezi niciodată fardul de pleoape cu hainele. Spre exemplu, dacă porți o rochie roșie, nu alege un fard de pleoape de aceeași nuanță. În schimb, poți alege o culoare diferită sau complementară.

Rujul – se alege în funcție de ceea ce porți atât vestimentar cât și din punct de vedere al accesoriilor. Dacă alegi să porți o rochie la care atasezi niște accesorii superbe, un ruj în nuanțe pale îți va completa perfect tinuta. Însă, dacă abordezi un look format din blugi, un tricou și sacou, alege un ruj roșu care te va pune în evidență.

Fardul de obraz – pentru machiajul de seară, cele mai recomandate culori sunt cele închise, nuanțele pământii și cele precum violet sau roz. Asemenea fardului de pleoape, trebuie să eviți ca fardul de obraz să aibă aceeași nuanță cu cea a hainelor.

Machiajul de seară ales în funcție de culoarea părului

machiaj de seara

    Femeile brunete au nevoie de mai multă culoare pentru a echilibra aspectul tenului cu cel al părului. În schimb, la femeile blonde, culorile intense pot căpăta o tentă dramatică, așadar, în loc de negru folosește un gri perlat sau un cafeniu ușor metalizat. Pentru părul roșcat intens sunt recomandate nuanțele neutre care nu concurează cu nuanța părului.

Probabil știi deja ce machiaj de seară se potrivește cu trăsăturile tale, ceea ce înseamnă că e momentul perfect pentru a afla cum să-l realizezi.

Realizarea unui machiaj de seară

trusa machiaj de seara

    După ce știi la ce tip de eveniment mergi și cum va arăta ținuta ta e timpul să te machiezi. Dacă vei ține cont de următorii pași, nu ai cum să dai greș în realizarea machiajului de seară.

Curăță și hidratează tenul

curatare ten

    Orice machiaj, dar mai ales machiajul de seară trebuie să aibă la bază trei lucruri simple: curățare, hidratare și tonifiere. Dacă îndeplinești aceștia pași, fondul de ten și fardurile se vor așeza uniform, clar și corect pe tenul tău.

Începe prin a curăța tenul cu un gel exfoliant. După câteva minute aplică o cremă hidratantă și las-o să acționeze 5 minute. Când aceasta a intrat bine în piele, aplică cu ajutorul unei pensule pentru machiaj și primmer-ul care va asigura un machiaj rezistent.

Aplicarea fondului de ten

fond de ten

    După ce tenul tău este curat și hidratat, acoperă cearcănele și micile imperfecțiuni cu un corector, iar apoi aplică fondul de ten cu ajutorul unei pensule speciale sau a unui burete. Alege fondul de ten potrivit nuantei tale și ai în vedere ca acesta să fie fluid, să aibă o acoperire medie și o textură care să nu încarce fața.

Dacă îți dorești un ten matifiat, aplică pudra pe toată fața, insistând în zona cearcănelor pentru a elimina excesul de fard. Pe lângă pudră poți folosi și un iluminator.

Aplicarea fardului de pleoape

farduri

    Ținând cont de outfit-ul pe care o să-l porți la eveniment, culoarea ținutei, culoarea ochilor, a părului și a tenului, alege fardurile pe care le vei folosi. Indiferent de nuanțele alese, important este ca la final să ai un rezultat cât mai armonios și plăcut.

Mai întâi se aplică fardul de culoare deschisă pe toată suprafața pleoapei. Cu o pensulă aplicatoare acoperă pleoapă mobilă, iar pentru alungirea ochilor trasează o linie de nuanță închisă pornind din colțul ochiului și terminând la osul arcadei, formând un V. Umple cu fard și accentuează forma ochilor. Tot cu un fard închis conturează și pleoapa inferioară.

Dacă vrei să obții un contur al ochilor și mai intens, folosește un eyeliner. La final, adaugă mascara pentru a avea gene lungi.

Conturarea sprâncenelor

machiaj sprancene

    Nu uita de sprâncene. Alege o culoare de fard cât mai apropiată de culoarea naturală a părului și, cu ajutorul unei pensule speciale, definește și corectează-le forma.

Aplicarea rujului

Aplicarea rujului

    Nuanța de ruj trebuie să fie în perfect acord cu întreaga imagine. Astfel, poți aplica tonuri de roz, roșu sau culori închise. Totul constă în imaginea pe care tu vrei să o ai. La final, nu uita să aplici blush-ul și iluminatorul pentru a-ți accentua pometii.

Un make-up artist îți poate ușura sarcina îndeplinirii unui machiaj profesional de seară, prin adăugarea unor elemente care pun mai mult în evidență privirea; și aici mă refer la genele bandă sau smocuri.

Dacă vrei să păstrezi o imagine impecabilă, trebuie să fii atentă la vestimentație, coafură și bineînțeles la un stil de machiaj de seara care sa primeze.

Te aștept la cursuri de make-up, dar și să realizăm împreună un machiaj fashion.

Testimoniale clienți:

Formularul de CONTACT

    Telefon: