aplicare iluminator

Iluminatorul: Aplicare corecta [Ghid complet]

Este ceva absolut incredibil atunci cand iti evidențiezi chipul. Indiferent dacă utilizezi o formulă de pulbere, cremă sau lichid, un iluminator dă o dimensiune frumoasă structurii feței tale și te poate face să pari irezistibil de “sanatoasa” și strălucitoare.

În timp ce mai multe produse de highlight au obținut statutul de produse de frumusețe premium (cum ar fi Mary Lou Manizer, Opal de la Becca), aceasta nu înseamnă că sunt potrivite pentru toată lumea – în special pentru toate tonurile de piele. Nu ne putem aminti de câte ori am încercat un brand renumit cu speranțe mari, doar pentru a găsi că arată mai bine pe alt ton de piele decat pe pielea ta.

CEL MAI BUN SFAT: ALEGE DOUĂ TONURI (NUANTE) MAI DESCHISE DECÂT PIELEA TA

Cea mai mare greseala facuta de femei atunci cand isi cumpara iluminator este sa-si asume ca toate vor arata la fel. Cea mai bună modalitate de a găsi un iluminator care este potrivit pentru tine, pentru tonul pielii tale. Cauta o nuanță mai accentuată, care are două nuanțe mai deschise decât pielea ta. Acest lucru te face sa arati cat mai naturală și nu se va observa pe tenul tau ca porti iluminator.

Fie că vorbim despre machiaj de zi, machiaj de ocazie sau orice alt tip de machiaj care ne oferă încredere în noi și ne face să ne simțim bine, aceasta trebuie creat cu atenție. Fie că ne machiem din pasiune, ori din necesitate, zilnic sau din când în când, întotdeauna ai nevoie de produse profesionale de calitate, dar și de un minim de informații despre fiecare produs în parte. Acestea te vor ajuta să-ți acoperi toate imperfecțiunile, dar și să îți pui în valoare trăsăturile.

Astfel, dacă îți dorești să obții un look impecabil, este obligatoriu ca în trusa de make-up pe care o porți oriunde cu tine în geantă să ai fond de ten, pudră, fard de obraz, rimel, ruj și iluminator.

Astăzi este rândul iluminatorului să fie povestit, astfel încât tu să afli toate informațiile esențiale care te vor ajuta să ai un look de invidiat. Citește până la final și îți garantez că acest scurt ghid îți va oferi toate răspunsurile la întrebările pe care le ai despre acest produs de make-up: iluminator.

Ce este iluminatorul?

Iluminatorul este un produs de make-up care oferă strălucire oricărui machiaj pe care-l realizezi. Acesta îți evidențiază cele mai frumoase trăsături într-un mod cât mai natural. Oferă vitalitate tenului tău, un aspect luminos, natural, estetic, proaspăt și demn de invidiat.

Dacă îl folosești în mod corect în zonele potrivite, iluminatorul va oferi vigoare tenului tern sau matur, reușind astfel să ofere un plus de strălucire în timp ce definește trăsăturile.

Tipuri de iluminatoare

Iluminatorul este un produs disponibil pe piață în mai multe forme:

 • Loțiune – iluminatoarele sub formă de loțiune sunt cel mai ușor de aplicat. Datorită texturii fluide și a particulelor foarte fine pe care le conține, iluminatoarele sub această formă creează un efect direct de strălucire.
 • Pudră – iluminatoarele sub formă de pudră au principalul avantaj de a putea fi combinate astfel încât să poți controla perfect efectul pe care vrei să-l obții. Spre exemplu, dacă vrei să abordezi un look de seară cu totul special atunci folosește pudra iluminatoare ca atare, dar dacă vrei să creezii un machiaj de zi natural amestecă pudră cu puțină cremă pe care o folosești zilnic, pentru a obține un efect de strălucire discretă.
 • Stick – luminatoarele compacte sau sub formă de stick sunt cele mai practice și îți vin în ajutor mai ales atunci când îți dorești să retusezi rapid machiajul pe parcursul zilei. Datorită formei lor, acestea încap ușor în geantă și, mai mult decât atât, pentru aplicare lui nu ai nevoie de bureți speciali ori ustensile de aplicare.
 • Pulbere – pudra pulbere iluminatoare oferă un aspect plăcut feței tale și creează efectul unui ten proaspăt și luminos. Și acest tip de iluminator este potrivit pentru retușuri.
 • Perle – perlele iluminatoare oferă luminozitate și un aspect satinat tenului tău, subliniind perfect trăsăturile. Mai mult decât atât este și foarte ușor de aplicat.

Zone în care se aplică iluminatorul

Pentru a obține un look perfect, trebuie să aplici iluminatorul în următoarele zone ale feței:

 • Pe linia superioară a pometilor, pentru a defini trăsăturile
 • De-a lungul liniei nasului, pentru a reuși să creezi iluzia de subțiere
 • În centrul frunții
 • Deasupra buzei superioare, în arcul lui Cupidon
 • Pe bărbie
 • În colțul intern al ochilor
 • Sub sprâncene

 

Alegerea iluminatorului perfect

Nuanțele pe care le alegi sunt extrem de importante. Atunci când alegi un illuminator, trebuie să ai în vedere subtonurile pielii tale. Astfel:

 • Pentru ten măsliniu – alege iluminatoare în nuanțe aurii sau de piersică pentru că acestea vor accentua tonul cald al pielii.
 • Pentru ten deschis – optează pentru nuanțe trandafirii cu reflexe argintii, deoarece acestea îi vor oferi tonului pielii tale mai multă intensitate.

Pentru a uniformiza perfect, combină iluminatorul cu fondul de ten. Astfel, dacă folosești fond de ten lichid, alege o formulă lichidă și pentru iluminator.

Un alt lucru important este să te gândești ce textură se potrivește mai bine cu tipul tău de ten. Spre exemplu, pudra iluminatoare nu este potrivită pentru tenul uscat, dar efectul său matifiant este benefic pentru tenul gras.

De asemenea, iluminatoarele care conțin un mix între alb, crem, roz, galben și auriu oferă un efect realist și se îmbină perfect cu pielea.

Cum aplici iluminatorul?

iluminator

Înainte de a folosi iluminatorul trasează secțiunile feței pe care dorești să le scoți în evidență cu ajutorul lui. Astfel, aplică corector sub formă de puncte. Corectorul trebuie să aibă o nuanță mai deschisă decât tonul pielii tale. Acesta se trasează pe frunte, zona de sub ochi, nasul și bărbia.

De ce este important acest pas? Deoarece te va ajuta sa creezi un efect de iluminare și va reflecta lumina de pe față în cele mai potrivite zone.

Iluminatorul poate fi aplicat în două moduri:

 • Sub formă lichidă – aici trebuie să amesteci iluminatorul cu crema hidratantă pe care o folosești sau cu fondul de ten. Nu amesteca o cantitate mare, câteva picături sunt suficiente.
 • Sub formă de pudră – care se aplică cu o pensulă specială pentru a o uniformiza.

Dacă te afli la început și nu ai experiență în folosirea acestui produs, stai sub o sursă de lumină pentru că aceasta va evidenția zonele care reflectă lumina. Astfel, pentru o strălucire naturală și plină de prospețime, aplică iluminatorul pe aceste zone.

Aplicarea iluminatorului pas cu pas

Prima zonă pe care trebuie să aplici iluminatorul sunt colțurile interne ale ochilor. Aplică apoi produsul sub arcul sprâncenelor pentru a defini și ridică arcada. Continuă cu evidențierea părții superioare a pometilor și urcă treptat până la tâmple. Aplică iluminator și pe curba buzei superioare pentru că vei crea iluzia de buze mai pline.

 

Evidențiază-ți trăsăturile

trasaturi fata

În continuare îți prezint câteva tips & tricks utile care te vor ajuta să-ți accentuezi trăsăturile:

 • Nas – pentru a avea o formă a nasului mai bine definită și mai îngustă, aplică iluminatorul în jos, spre interiorul nasului.
 • Ochi – întotdeauna iluminatorul se aplică în colțul interior al ochilor
 • Sprâncene – aplică iluminator în zona sprâncenelor pentru a le ridica și pentru a conferi un plus de strălucire ochilor
 • Buze – se aplica iluminator pe curba buzei superioare, denumită și arcul lui Cupidon pentru a corecta machiajul buzelor și pentru a crea efectul de buze mai pline.
 • Pomeți – atunci când aplici iluminator pe pomeți pornește de la cel mai înalt punct al obrazului și mergi înspre tâmple cu produsul.
 • Pentru tenul gras sau mixt, poți folosi iluminator cu irizații fine. În acest caz, iluminatorul trebuie aplicat cu atenție în zonele recomandate și evită bărbia, fruntea sau nasul.
 • Evită sclipiciul – există pe piață iluminatoare care au în compoziția lor particule mari de glitter. Acestea nu arată bine pe ten și nu se potrivesc oricărui machiaj,
 • Pentru a obține un look perfect, impecabil aplică iluminator cu degetele, iar apoi folosește o pensula de stippling.
 • De asemenea, este important să știi că un iluminator bun, de calitate trebuie să reziste câteva ore pe ten. Chiar și așa, pentru a te asigură că rămâne în zonele pe care l-ai aplicat, poți fixa iluminatorul cu un strat subțire și fin de pudră translucidă.

Iluminatorul este un produs de make-up potrivit în foarte multe tipuri de machiaj. Strălucește la toate evenimentele la care mergi cu ajutorul unui machiaj profesional realizat cu cele mai bune produse și cu cele mai iscusite tehnici.

Sper că articolul de astăzi ți-a lămurit toate curiozitățile pe care le aveai despre iluminator. Alege-l în funcție de tipul tenului tău și folosește-le cu atenție. Chiar dacă la început ți se pare greu, cu timpul vei deprinde acest obicei.

Pe curând!

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.