machiaj ochi verzi

Machiajul ochilor verzi – Ghid complet

Pentru noi, femeile, machiajul este nelipsit și îl considerăm a fi un instrument obligatoriu care face parte din ritualul nostru de frumusețe zi de zi. Piața make-up-ului s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, astfel că astăzi există o mulțime de produse care să ne ajute să ne simțim mai bine și să arătăm mai frumos. De la fond de ten și fard de ochi, până la rimmel, eyeliner și ruj există o mulțime de produse destinate nouă.

Machiajul este o artă care trebuie să arate întotdeauna foarte bine, iar ție să-ți evidențieze într-un mod armonios toate trăsăturile. Pentru a obține un rezultat perfect este recomandat ca întotdeauna să ții cont de culoarea ochilor, nuanța tenului și culoare părului.

Astăzi vom vorbi despre machiajul ochilor verzi. Deși rari, aceștia reușesc întotdeauna să atragă prin cromatica interesantă și să se diferențieze prin mister și doza de atractivitate cu care au fost înzestrați. Se spune că ochii verzi sunt ochi magici ce te fac să te îndrăgostești de ei, iar apoi nu-i mai poți uita niciodată. Hai să vedem ce tip de machiaj li se potrivește, iar toate aceste informații te vor ajuta să-i scoți în evidență și să ai parte de un look perfect.

Culorile recomandate în machiajul ochilor verzi

trusa machiaj

Culorile au un rol extrem de important în crearea unui machiaj armonios. Acestea se caracterizează prin:

 • Temperatura – unde avem culori reci, precum albastru, verde sau violet și culori calde precum roșu, galben sau oranj. Pentru machiajul ochilor verzi este bine să combini culorile calde cu cele reci, spre exemplu verdele cu auriu.
 • Ton – este redat de amestecul unei culori cu o nonculoare, alb sau negru.
 • Nuanța – este redată de amestecul unei culori cu alte culori.
 • Complementaritatea – culorile complementare sunt roșu- verde, albastru – oranj și galben – violet. Când aplici acest principiu, vei reuși să estompezi o culoare și să o evidențiezi pe cealaltă.

Pentru machiajul ochilor verzi sunt recomandate culorile derivate din roșu. În funcție de tipul machiajului, de momentul zilei și de eveniment, poți alege una dintre culorile de mai jos, dar și o combinație între ele:

 • Roșu
 • Violet
 • Roz
 • Bej
 • Bordo
 • Maro-roșcat
 • Mahon
 • Auriu
 • Nuanțe perlate
 • Nunațe sidefate
 • Marsala

De foarte multe ori nu sunt recomandate fardurile care au aceeași nuanță cu a irisului, însă ochilor verzi li se potrivește totuși culoare verde. Astfel, singura condiție pe care trebuie să o respecți constă în alegerea unei nuanțe mult mai închise sau mai deschise decât cea a irisului.

Culorile potrivite în machiajul ochilor verzi

Așa cum există nuanțe potrivite ochilor verzi, avem și câteva pe care este bine să le eviți. Printre ele se află și:

 • Albastru
 • Negru cu tentă albăstruie
 • Argintiu
 • Gri

Aceste culori vor creea un contrast foarte puternic, iar în aplicarea lor ai nevoie de o tehnică complicată și de exercițiu.

Eyelinerul potrivit ochilor verzi

trusa de machiaj

Pentru machiajul ochilor verzi este recomandat un creion de ochi maro închis, însă ține cont să nu folosești o culoare care să fie în contrast cu nuanța fardurilor pe care le-ai folosit.

O alternativă potrivită constă și în alegerea unui eyeliner negru sau gri, asta în cazul în care vrei să obții un machiaj smokey eyes și un look dramatic.

Mascara recomandată pentru ochii verzi

machiaj gene

Culorile potrivite ale rimelului sunt maro închis și negru. Nuanțele precum verdele sau albastrul vor distruge machiajul, dramatizant într-un mod excesiv ochii.

Acum că am bifat elementele cheie ale unui machiaj potrivit ochilor verzi, hai să vedem și cum îl poți obține.

Machiaj de zi pentru ochii verzi

oglinda machiaj

Pentru a obține un machiaj de zi potrivit ochilor verzi ai nevoie de nuanțe de ciocolatiu, orange sau lila. Primul pas constă în curățarea tenului și hidratarea lui cu ajutorul unei creme potrivite. Alege un fond de ten cu acoperire mica spre medie, un corector dacă consideri necesar și un strat subțire de pudră pentru a fixa machiajul. Pentru machiajul de zi poți folosi un bronzer și un iluminator care să-ți evidențieze trăsăturile.

Nu uita de sprancene, unde poți folosi creion, pudră sau gel pentru a le contura. Pentru fardul de ochi poți alege nuanțe de maro, orange, nuanțe naturale sau nuanțe derivate din culoare roșie. Pentru buze poți folosi un ruj sau gloss hidratant mat nude. Adaugă și rimel, iar acesta este un machiaj simplu de zi potrivit ochilor verzi.

Machiaj de seară pentru ochii verzi

Pentru a crea un machiaj de seară potrivit ochilor verzi trebuie să ții cont de evenimentul la care mergi, de ținuta pe care o vei purta și de felul în care te vei coafa. Astfel, pentru a avea un rezultat perfect, ține cont de parcurgerea corectă a tuturor pașilor.

Secretul unui make-up reușit este un ten hidratat și curat. Primul pas în crearea machiajului reușit constă în pregătirea pielii, cu produse de curățare, seruri hidratante și o cremă potrivită.

Fondul de ten este un pas foarte important peste care nu trebuie niciodată să sari. Găsește produsul potrivit tenului tău, care să aibă acoperire, dar să nu încarce tenul.

Următorul produs căruia trebuie să-i acorzi atenție este fardul de obraz. Acesta trebuie să fie în perfect acord cu nuanța buzelor și tonul pielii, pentru a arăta cât mai natural. Pentru fetele care au nuanța pielii deschise sunt recomandate fardurile de obraz în nuanțe de roz sau piersica, iar pentru fetele cu tenul mediu spre închis se folosesc nuanțe de corai, portocală și bronz.

Alegerea fardului de pleoape îți poate face câteva probleme dacă nu știi care sunt culorile potrivite. Ai în vedere să nu alegi culori stridente sau demodate. Cele mai recomandate pentru machiajul de seară al ochilor verzi sunt nuanțele neutre de maro, bej sau violet.

Nu uita să-ți conturezi sprâncenele pentru că fără acest pas machiajul tău va avea un look neterminat. Folosește eyeliner dacă simți nevoia și rimel. În funcție de ținuta pe care o porți, pentru buze folosește fie un ruj nude mat, fie unul roz sau roșu.

Machiaj pentru o mireasă cu ochi verzi

Așa cum ți-am spus și mai sus, ochii verzi sunt cei mai rari din lume, iar din acest motiv trebuie puși în valoare cât de mult posibil. Iată câteva sugestii pentru un machiaj de mireasa cu ochi verzi:

 • Maroniu și nuanțe de auriu – pentru ochii care au o nuanță de verde deschis, nuanțele care au la bază auriu sau nuanțele de maro îi vor evidenția. Pentru coada ochiului se folosesc nuanțe mate de maroniu- alună. La final, poți aplica un creion negru pe linia inferioară a ochiului pentru un plus de efect.
 • Nuanța șampaniei – pentru machiajul mireselor cu ochii verzi culoarea șampaniei aplicată pe pleoape și eyeliner-ul negru vor creea efectul de cat eyes.

De asemenea, pentru a avea un machiaj mai intens, poți aplica umbre de negru sau gri la colțul ochiului. Reține că nuanțele de gri se potrivesc mai bine decât cele de maro cu ochii verzi, însă maroul oferă un plus de căldură în priviri.

Pentru programarea unei ședințe de machiaj de zi, de seara, machiaj de mireasă sau machiaj fashion pentru ochii verzi completează formularul de pe site.

De asemenea, dacă vrei să înveți toate secretele care stau la baza realizării unui machiaj profesional, Amalia Draghici îți spune la dispoziție și o varietate de cursuri make-up!

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.