Machiaj Smokey Eyes - Cum se realizează corect

Cele mai bune trucuri pentru un machiaj smokey eyes de impact

Buna, dragile mele,

Astăzi vom dezbate subiectul celui mai apreciat, plăcut și utilizat make-up din toate tipuri de machiaj din lume: smokey eyes. Cu o istorie îndelungată și o poveste fascinantă, machiajul smokey eyes reprezintă și astăzi alegerea multor femei fie la evenimentele de zi, fie la cele de seară. Chiar dacă din exterior poate părea greu de realizat, adevărul este că dacă ții cont de anumite recomandări tehnica este chiar simplă.

Sunt Amalia Draghici și așa cum te-am obișnuit îți voi povesti și astăzi despre tainele machiajului. Fie că-l alegi ca machiaj de zi sau machiaj de seară, smokey eyes se poate adapta imediat și poate fi realizat cu ajutorul unei tehnici simple.

Citește până la final acest articol pentru că te va ajuta să obții un look perfect.

Istoria machiajului smokey eyes

Istoria machiajului smokey eyes

Chiar dacă sună uimitor, machiajul care oferă contur ochilor și o privire pătrunzătoare își are originile chiar în Antichitate. Fardurile de atunci erau folosite într-o formă rudimentară și realizate din alte ingrediente, însă tehnicile și rezultatul era asemănător cu cel de azi.

Pentru machiajul pleoapelor egiptenii utilizau pudră de malachit, iar pentru conturul ochilor, foloseau pudră galenă sau kohl, care înlocuia eyeliner-ul. Kohl era formată din sulfură de plumb și alte minerale amestecate cu apă, ulei sau alte substanțe solubile, uneori și grăsimi animale. Aceasta se aplica în jurul ochilor cu ajutorul unor migdale arse și proteja pielea sensibilă din jurul ochilor de razele soarelui. Deși formulele pudrei galene s-au mai modificat în funcție de timp și locație, scopul său a rămas același – eye-liner pentru conturarea ochilor și a sprâncenelor.

Sărim din Antichitate în jurul anilor `40 când machiajul smokey eyes devenise un must have. Chiar dacă se opta întotdeauna pentru un look curat și simplu, conturul ochilor era nelipsit din trusa de farduri a femeilor. Printre ele se afla și celebra Marilyn Monroe care purta pe atunci mai multe straturi de eyeliner. Makeup artistul actriței spunea că pentru conturul ochilor aceasta folosea un eyeliner negru și unul maro, iar pentru colțurile interioare și exterioare aplica un eyeliner alb, oferind astfel strălucire.

În anii 1960, când s-a făcut trecerea de la femeia casnică la cea modernă, iar libertatea de exprimare a stârnit o adevărată revoluție a feminismului, s-au adus schimbări atât în ceea ce privește vestimentația, cât și în coafură ori make-up. Twiggy era fashion icon-ul acelor timpuri și tot atunci eyeliner-ul a atins trendul maxim.

În anii `90 linia de tuș era încă în tendințe, iar cu ajutorul ei se creau machiaje elegante, clasice și feminine.

În prezent, eyeliner-ul nu lipsește din poșeta niciunei doamne și este folosit foarte des, atât ziua și seara, cât și la evenimentele speciale, precum un machiaj de nuntă.

Tipuri de eyeliner

Eyeliner-ul este elementul central al unui machiaj smokey eyes, așadar iată care sunt principalele sale tipuri:

 • Eyeliner gel – este ultimul tip apărut și se aplică pe pleoape cu ajutorul unei pensule rigide și oblice.
 • Eyeliner lichid – este cunoscut și sub denumirea de tuș și oferă o definire a ochilor perfectă.
 • Eyeliner creion – este mai rigid, dar și mai rezistent.

Pentru că i-am aflat povestea este momentul să mergem mai departe și să descoperim cum alegi culorile potrivite în funcție de nuanța ochilor.

Smokey eyes în funcție de culoarea ochilor

Smokey eyes în funcție de culoarea ochilor

Pentru a te asigura că porți un machiaj care ți se potrivește perfect este esențial să ții cont de culoarea ochilor atunci când alegi nuanțele din care este compus.

Machiaj smokey eyes pentru ochii negri și căprui

Cheia succesului unui machiaj smokey eyes constă în mixarea nuanțelor complementare. Culorile care vor evidentia ochii căprui sau negri sunt: negru, maro, bleumarin, mov, gri și violet.

Machiaj smokey eyes pentru ochi albaștri

Pentru ochii albaștri culorile cele mai potrivite sunt nuanțele naturale, precum roz, auriu, nude, cupru și ciocolată. Unele dintre cele mai reușite combinații sunt formate din auriu și ciocolatiu, nude și maro sau roz și violet.

Machiaj smokey eyes pentru ochi verzi

Ochii verzi ies în evidență cu ajutorul nuanțelor derivate, cum sunt muștar kaki, verde pla, turcoaz sau lime verde. Pentru acești ochi texturile potrivite sunt cele sidefate.

Machiaj smokey eyes – realizat pas cu pas

Machiaj smokey eyes – realizat pas cu pas

Cea mai folosită culoare în acest tip de machiaj este negru, însă poți utiliza și alte culori potrivite ție. Toate trebuie să creeze un efect șters, cu umbre. Nuanțele mai închise trebuie să fie aplicate pe pleoape, în proporție de 50%, iar apoi cele deschise să creeze o trecere cât mai subtilă. Iată care sunt cei mai importanți pași în realizarea unui machiaj smokey eyes:

 • Curăță și hidratează tenul cât mai bine, iar apoi aplică o cremă hidratantă.
 • Aplică fondul de ten și anticearcanul. Ține cont că machiajul Smokey Eyes evidențiază ochii și prezența oricăror zone întunecate de sub ei, așadar anticearcanul are un rol foarte important.
 • Trasează conturul ochilor pe pleoapa inferioară, dar și pe cea superioară, cât mai aproape de gene. În cazul în care ai ochii mici, pe pleoapa de jos trasează linia de la jumătate spre exterior. Ridică linia spre pliul ochiului, colorând astfel întreaga pleoapă de sus. Pentru a obține primul efect smokey, trebuie sa insisti la margini, difuzand culoarea în sus doar puțin.
 • Aplică un fard negru începând cu linia genelor și continuând pe pleoapa mobilă, cu ajutorul unei pensule plate. Peste marginea obținută anterior cu creionul, tamponează ridicând fardul în pliul ochiului, într-o formă circulară.
 • Conturează linia genelor pentru a intensifica negrul de la baza. Pentru a obține efectul de smokey, șterge contul de pe pleoapa de jos.
 • Aplică fardul de nuanță maro pentru conturul negru pe pleoapa inferioară și unește nuanțele în colțul exterior, la intersecția cu pleoapa superioară.
 • Completeaza machiajul cu ajutorul unei culori deschise, precum bej sau alb ivoire, care se aplică exact sub sprâncene, întinzându-se în jos, spre marginile maronii. Pentru a obține luminozitate, insistă cu nuanța deschisă la colțul ochilor.
 • La final aplica rimel pe gene și un ruj adecvat și gata.

După cum vezi, machiajul smokey eyes este destul de ușor de realizat. Pentru a fi sigură că ai parte de rezultatul dorit, iată care sunt principalele reguli de care trebuie să ți cont.

Reguli pentru un machiaj perfect

smokey eyes

Nu încerca să copiezi imaginile de pe Pinterest sau Instagram

În imaginile din online cu machiajul smoky eyes sunt prezentate fete care pot avea forma ochiului diferită de forma ta, iar din acest motiv există o mare probabilitate de nereușită. Este în regulă să cauți câteva imagini care să te inspire, însă asta nu înseamnă să machiajul va arăta exact ca cel din imagine.

Folosește instrumente de calitate

După ce ai făcut primii pași și ai pregatit tenul, nu îți rămâne altceva de făcut decât zona ochilor. Alege întotdeauna pensule de bună calitate, din păr sintetic. Reține că o pensulă bună este o pensulă care are perii moi și deși.

Aplică fardurile treptat

Începe machiajul prin aplicarea fardului mai deschis pe întreaga suprafață a pleoapei. Cu ajutorul altei pensule, aplică nuanța de tranziție în pliul pleoapei, iar cu cea de-a treia pensulă aplică fardul închis în colțul exterior al ochiului, în formă de unghi. După ce toate cele trei farduri au fost aplicate, ia prima pensulă și blenduieste întreg machiajul pentru un finish frumos. Secretul unui machiaj al ochilor reușit constă în blenduire.

Realizează linii de tuș elegante

Liniile de tuș elegante pun foarte bine în evidență ochii, astfel că trasează tușul pe baza unghiului creat de fardul închis în colțul exterior al ochiului.

Sper că toate aceste informații să te ajute să obții un machiaj profesional, iar pentru o realizare mai detaliată, urmărește video-ul de mai jos.

Pe curând,

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.