Machiaj simplu și natural în 2023: Sfaturi, trucuri și modele trendy
Machiajul este tehnică prin care singure ne putem face mai fericite. Cu ajutorul lui ne putem transforma complet imaginea, ne putem ascunde defectele și ne evidențiem calitățile. Machiajul de zi este unul dintre cele mai uzuale și practicate tipuri de machiaj. Practic, îl aplicăm atunci când plecăm la birou, când mergem să ne plimbam și ori de câte ori dorim să ne simțim frumoase. Astfel, un machiaj de zi se caracterizează prin naturalețe și rezistență, iar accentul cade pe camuflarea imperfecțiunilor și pe reimprospatarea imaginilor.
Chiar dacă în descriere pare simplu, machiajul de zi are propriile capcane, astfel că multe femei fac marea greșeală de a exagera cu produsele și tehnică folosită, distrugand naturalețea caracteristică. Intensitatea și vibrația trebuie să fie mențiunte în parametrii moderați, așadar machiajul de tipul smokey eyes, culorile de ruj stridente sau contouring-ul excesiv nu își au rostul aici.
Astăzi îți voi spune toate secretele din spatele machiajului de zi. Citește acest articol pentru că vei afla informații prețioase care te vor ajută să ai o imagine complet nouă.
Bazele machiajului de zi
De fiecare dată când încerci un lucru nou este important să cunoști toate informațiile ce țin de principalele caracteristici ale machiajului pe care îți dorești să-l aplici. Așadar, în continuare îți vom oferii toate informațiile demne de menționat, care sa te ajute să obții machiajul perfect.
În prezent, există o gama mare de produse care compun un kit de machiaj de zi. Le poți testa până descoperi produsul potrivit pentru tipul tău de ten, însă ține cont și de caracteristicile ce ține de marca, durabilitate, calitate și componente.
Machiajul de zi – descriere generală
Machiajul este folosit de sute de ani și este considerat o metodă de accentua sau decora trăsăturile naturale pentru a le face mai atractive. În ultimii ani a luat amploare machiajul cu aspect natural, care evidențiază trăsăturile fără a fi folosite foarte multe culori sau produse.
Machiajul natural sau machiajul de zi poate fi purtat de tot timpul zilei, indiferent de evenimentul la care participi. Trebuie să alegi o gama de produse și nuanțe, care, combinate corect, oferă un aspect cât mai armonios. Doar așa îți poți îmbunătăți trăsăturile faciale într-un mod discret și foarte estetic.
Tipuri de machiaj de zi
Atunci când alegi un machiaj de zi trebuie să ții cont de mai mulți factori. Printre cele mai populare tipuri se evidențiază machiaj de zi natural și cel care imită un aspect bronzat de vară.
Machiajul de zi natural – este tipul de machiaj care se concentrează pe acoperirea imperfecțiunilor și îmbunătățirea caracteristicilor, astfel încât în realizarea lui trebuie să folosești o gama de tonuri neutre și farduri cu un finish mat. Aspectul acestui machiaj trebuie să fie sobru și modest.
Machiaj de zi cu efect bronzat – este tipul de machiaj care oferă un aspect vibrant, fără a pierde prospețimea sau intensitatea. În crearea lui trebuie să utilizezi mai multe tonuri de pământ și chiar culori cu finisaje metalice care se remarcă. De asemeena, acest tip de machiaj poate fi purtat la evenimentele importante de zi.
Atunci când ai un eveniment important de zi la care trebuie să participi îți recomand să folosești un tip de machiaj care mizează mai mult pe aspectul natural, decât unul intens.
Machiaj de zi potrivit pentru job – se realizează din câteva produse folosind tehnici simple. Astfel ai nevoie de un fond de ten, un fard de obraz delicat și un ruj pal sau nude.
Machiaj de zi pentru evenimente – pentru o nuntă, o cununie, o petrecere sau orice alt eveniment de zi, machiajul cu efect bronzant este ideal. În crearea lui poți opta pentru tonurile pamantii și bronz metallic. De asemenea, și auriul este recomandat pentru că arată grozav.
Machiajul de zi ales în funcție de outfit
Ținută vestimentară îți poate oferi indicii foarte clare asupra tipului de make-up pe care trebuie să-l alegi. În foarte multe cazuri femeile nu știu să combine machiajul cu hainele pe care le aleg, și astfel obțin un look supraîncărcat sau foarte plictisitor.
Ei bine, machiajul de zi trebuie să fie în perfectă armonie cu outfit-ul pe care îl purtăm. Pentru a fi sigură că nu faci o greșeală ține cont de cele 3 reguli de baza care te vor ajută să ajustezi tipul de machiaj cu ținută:
- Folosește culorile complementare ale cercului cromatic – adică ai în vedere unirea perechilor de culori opuse, spre exemplu: roșu cu verde, galben cu violet sau portocaliu cu albastru. În cazul acesta trebuie să jonglezi cu intensitatea și gama tonurilor din fiecare culoare.
Dacă vei purta o rochie violet, un machiaj care cuprinde nuanță de galben va fi mult prea strident și nepotrivit. Astfel, la această rochie se potrivește o nuanță de bej sau galben muștar pentru a obține un efect armonios.
- Machiajul intens și hainele vibrante nu se potrivesc – astfel dacă alegi un outfit format din piese pe care vrei să le evidențiezi, indicat este să alegi un machiaj discret. În sens opus, dacă ținută ta se bazează pe culori neutre, îți poți permite să folosești un machiaj bronzant de zi.
- Nu folosi aceeași culoare la machiaj precum cea a ținutei – efectul obținut va fi neobservat. Combină nuanțe în tonuri delicate, care mențin armonia și naturalețea machiajului de zi.
Realizarea machiajului de zi – produsele potrivite
Scopul machiajului de zi trebuie să fie unul natural și subtil, astfel încât să obții o imagine îngrijită și discretă. Chiar dacă la început pare complicat, exersând îți vei da seama că nu este imposibil.
În primul rând trebuie să ai în vedere folosirea unor tonuri neutre sau nud, care să fie cât mai apropiate de tonul pielii noastre. În machiajul ochilor și al buzelor trebuie să eviți supraîncărcarea, oferind un aspect discret. În machiajul ochilor poți aplica farduri în culori mai translucide, însă în cantitate mică. De asemenea, poți folosi și culorile mate, evitând astfel luminozitatea exagerată.
Fondul de ten potrivit machiajului de zi
După ce îți cureți și hidratezi tenul, fondul de ten este primul produs pe care îl folosești. În alegerea lui trebuie să ai în vedere că acesta să fie cât mai apropiat de nuanța pielii tale.
Pentru machiajul de zi optează pentru un fond de ten care are o consistență fluidă pentru că acest lucru va oferi un aspect mai natural.
După aplicarea fondului de ten folosește o pudra pentru a finisa aspectul, însă evita-le pe cele compacte, pentru că au tendința de a conferi un efect artificial.
Dacă nu vrei să alegi un fond de ten, poți opta și pentru BB cream sau CC cream care reprezintă o alternativă la fondurile de ten convenționale. Acestea au o baza crema și un pigment de culoare.
Fardurile de ochi recomandate pentru machiajul de zi
O altă regulă esențială a machiajului de zi constă în evitarea fardurilor stridente sau a celor care au culorile foarte strălucitoare, precum verdele sau albastrul. Tonurile pamantii sau maro sunt recomandate, cu condiția de a evita produsele sidefate.
În machiajul de zi al ochilor poți folosi și eyeliner, însă trebuie aplicat cu prudență și precauție. Recomandat este să conturezi ambii ochi, însă cu o linie foarte subțire.
Pentru gene folosește un rimel negru, iar pentru sprâncene o nuanță de fard cu o notă mai deschisă decât ale voastre.
Rujurile folosite în machiajul de zi
Comparativ cu un machiaj de seară, în cel de zi buzele trebuie să aibă un aspect voluminous, fără a fi însă strălucitoare. Astfel, folosește un ruj sau un gloss în nuanță de nude pentru a menține aspectul natural al make-up-ului.
Totodată, îți recomand să nu exagerezi cu rujurile mate, ci să folosești și rujuri mai cremoase care îți oferă o imagine mai naturală și hidratată. O altă opțiune poate fi și folosirea unui luciu de buze sau a unui balsam cu o notă cromatică, care să-ți ofere o imagine subtilă.
Lumea make-up-ului este extrem de largă și are diferite tehnici și modalități care te ajută să obții machiajul dorit. Pe lângă machiajul de zi și machiajul de seară sau machiaj mireasă fac parte tot din categoria principală.
Revenind la subiectul nostru, reține că machiajul de zi îți permite să obții un aspect radiant și sănătos, cu elemente subtile și delicate, dar și cu produse puține.
Pe curând,
Amalia
Sorry, the comment form is closed at this time.