sclipici

Machiaj de seară cu sclipici: Cele mai bune trucuri și sfaturi

Hello girls,

Ne aflăm într-o perioadă destul de încărcată cu evenimente frumoase. Chiar dacă este frig afară, petrecerile de botez, cununiile civile, aniversări sau chiar nunți sunt în toi. Astfel că, astăzi vin către voi cu un subiect tare interesant: machiaj de seară cu sclipici.

Machiajul de seară se caracterizează prin evidențierea mai profundă a trăsăturilor feței. Ideea de bază a machiajului se de seară constă în crearea unui aspect îndrăzneț și elegant pentru fetele și femeile care participă la evenimente speciale.

Machiajul în sine este o artă complexă, iar în fața infinitelor variante poate deveni dificil de ales nuanțele și produsele care să ți se potrivească. Tocmai de aceea sunt eu aici, iar în acest articol îți voi detalia pas cu pas toate informațiile care te vor ajuta să ai parte de un machiaj cu totul special.

Produsele necesare pentru crearea unui machiaj de seară cu sclipici

machiaj cu sclipici

Când mergi să alegi și să-ți achiziționezi produsele necesare ține cont că nu trebuie să te zgârcești când vine vorba de investiții. Machiajul de seară trebuie să fie creat cu produse cosmetice de calitate și să aibă un finish de lungă durată. Paleta de culori trebuie să fie una calitativă, care să-și păstreze culorile intense și îndrăznețe întrucât noaptea, lumina artificială diminuează intensitatea culorilor. Iată care sunt produsele cosmetice pe care trebuie să le ai la îndemână:

Fond de ten

Fondul de ten reprezintă și baza de machiaj, iar principala sa misiune este de a uniformiza tonul pielii. Recomandarea mea este să alegi tipul de fond de ten cu care ești obișnuită: pudră, lichid sau stick.

Corector

Corectorul este un produs esențial care te ajută să acoperi imperfecțiunile și semnele de oboseală. De asemnea, culoarea corectorului se alege în funcție de ceea ce dorești să acoperi: cearcăne, coșuri, pete sau roșeață.

Pudra

Pudra este produsul nelipsit din posetele femeilor deoarece te ajută să-ți retusezi machiajul ori de câte ori este nevoie. Recomandarea mea este să folosești o pudră translucidă care nu îți încarcă tenul și îndepărtează excesul de strălucire de pe față.

Fard de pleoape

Fardul de pleoape este vital într-un machiaj profesional. Despre cum alegi culorile potrivite, vom detalia puțin mai târziu. Până atunci reține că paleta de farduri trebuie să conțină nuanțe strălucitoare și culori intense.

Eyeliner

Eyelinerul se potrivește în orice tip de machiaj de seara și oferă profunzime, definiind și pleoapa în același timp. Dacă îți e teamă de modul de aplicare, care poate părea greoi, află că poți să achiziționezi un eyeliner cu aplicatoare de tipul unui marker, care sunt mult mai ușor de manevrat.

Iluminator

Iluminatorul este foarte important în machiajul de seară, pentru că este folosit pentru a oferi lumina în zone specifice ale feței. De regulă, iluminatorul trebuie aplicat pe pomeți, pe podul nasului, pe arcul lui cupidon, sprâncene, zona de sub ochi, bărbie și centrul frunții.

Rimel

Rimelul este produsul care completează machiajul de seară. Ochii sunt centrul atenției într-un machiaj de seară, așa că rimelul este esențial. Poți aplica mai multe straturi pentru a evidenția genele sau, pentru un efect pătrunzător, poți alege gene false.

Ruj

În definirea unui machiaj de seară, rujurile în culori intense și luminoase sunt cele mai potrivite. Totodată, este important să ai în vedere armonizarea dintre intensitatea rujului și machiajul ochilor. Recomandarea mea sunt rujurile cu efect cremos, rujurile mate sau cele lucioase.

Cum alegi machiajul de seară cu sclipici potrivit?

machiaj de seara cu sclipici

Pentru a alege machiajul de seară cu sclipici potrivit pentru tine este esențial să cunoști foarte bine celelalte aspecte care îți compun întreaga imagine. Este esențial să știi că machiajul de seară este mai intens și mai sofisticat decât machiajul de zi. De asemenea, în realizarea lui se folosesc nuanțe mai intense și mai strălucitoare.

Secretul rezistenței unui machiaj de seară strălucitor constă în concentrarea atenției asupra ochilor, captarea luminii și folosirea unor produse cosmetice calitative și rezistente.

Obținerea unei imagini impecabile depinde și de armonizarea elementelor care o compun. Astfel, machiajul de seară trebuie ales în funcție de culoarea ochilor, culoarea părului, vestimentația și atitudinea ta.

Alegerea machiajului de seară strălucitor în funcție de ținută

Unul dintre cele mai importante aspecte constă în compatibilitatea dintre ținuta vestimentară și machiaj. Pentru stabilirea lui corectă ține cont de trei reguli de aur:

  • Folosește culorile complementare ale cercului cromatic – această regulă te ajută să ai în vedere uniunea dintre perechile de culori opuse, precum: verde cu roșu, violet cu galben și albastru cu portocaliu.
  • Outfitul îndrăzneț și culorile puternice nu sunt o combinație prea fericită – astfel, dacă vrei să scoți în evidență o anumită piesă vestimentară, precum o rochie, este recomandat să alegi un machiaj cu tonuri opace. De asemenea, dacă outfitul ales este compus din piese în culori neutre, poți purta un machiaj mai îndrăzneț metalic.
  • Nu folosi aceeași culoare și la haine și la make-up – pentru că atât machiajul, cât și ținuta vor trece neobservate. Combină ținuta cu alte culori, păstrând armonia între ele.

Atitudinea

Atitudinea este foarte importantă, întrucât machiajul de seară trebuie purtat într-un anumit fel. Obiectivul principal al oricărui make-up este să te facă să te simți confortabil cu ceea ce porți, iar din acest motiv trebuie să te machiezi într-un fel care să te reprezinte.

Machiajul de seară oferă încredere tuturor femeilor, însă dacă nu este purtat corect poate fi nepotrivit.

Machiaj de seară fumuriu sau metalic?

machiaje

Principalele două tipuri de machiaj de seară cu sclipici sunt machiajul de seară fumuriu și machiajul de seară metalic. Pentru a-ți da seama care dintre cele două este potrivit pentru tine, îți voi spune ce presupune fiecare:

  • Machiaj de seară fumuriu – se definește prin atenția pusă asupra ochilor, prin crearea unor umbre colorate și tonuri întunecare, a căror tranziție între nuanțe nu este perceptibilă.
  • Machiaj de seară metalic – este tipul de machiaj îndrăzneț și își concentrează atenția asupra întregii imagini.

Acum că știi care sunt aspectele de care trebuie să ții cont, iată cum poți realiza un machiaj special ori de câte ori ai nevoie.

Machiaj de seară cu sclipici – realizare pas cu pas

machiaj cu sclipici

Realizarea machiajului de seară cu sclipici implică respectarea anumitor pași pe care îi voi detalia în rândurile următoare:

Pregătirea feței

Pentru a obține un machiaj rezistent este foarte important să îți cureți și hidratezi tenul înainte de a face orice tip de machiaj. Spală-te foarte bine pe față, aplică seruri și uleiuri faciale, iar la final cremă hidratantă.

Machiajul ochilor

Îți recomand să începi machiajul cu cel din zona ochilor și a sprâncenelor, deoarece majoritatea produselor vor fi sub formă de pudră și pot păta tenul.

Începe prin a aplica fard de nuanța vișinei în pliu și în colțul exterior al ochiului. Aplică o umbră de culoare verde-oliv pe restul pleoapei mobile. De-a lungul genelor inferioare adaugă o umbră de violet.

Să trecem la partea mai sclipicioasa a make-up-ului. 😊 Aplică sclipici alb în colțul interior al ochiului, iar în colțul exterior o umbră de fard negru. Pune o bază pentru sclipici și sclipici albastru peste umbra de ochi, dinspre colțul interior către mijlocul ochiului.

La final adaugă rimel și gene false dacă îți dorești o privire mai pătrunzătoare. Dacă aplici gene false nu mai este nevoie de eyeliner. Rămâne la opțiunea ta.

Definește sprâncenele

Sprancenele bine îngrijite sunt secretul unui look reușit. Alege produse cosmetice pentru sprâncene și defineste-le ținând cont de forma lor. La final, nu uita să le fixezi cu un gel transparent.

Machiajul feței

După ce ai definit ochii și sprâncenele aplică fond de ten, iluminator, pudră și fard de obraz. Nu uita de buze, astfel că alege un ruj mat într-o nuanță de roșu închis.

Sper că toate aceste informații îți sunt de folos! Dacă vrei să aflii și alte idei de machiaj pentru evenimente sau care sunt regulile unui machiaj de mireasa perfect te aștept aici pe blog.

Pe curând,

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.