7 idei de machiaj special pentru evenimente (2)

7 idei de machiaj de urgență pentru evenimente neașteptate

Bună fetelor,

Sezonul evenimentelor speciale nu s-a terminat, însă nici la început nu mai este, astfel că dacă ati rămas în pană de idei, m-am gândit că e un moment numai bun să va vin în ajutor.

Fiecare eveniment impune o anumită ținută, anumite accesorii, coafuri și machiaj. Dacă evenimentul are loc ziua, atunci ai nevoie de un machiaj de zi care să-ți armonizeze trăsăturile și să fie impecabil. În cazul unui machiaj de seară, acesta trebuie să fie elegant și să-ți evidențieze trăsăturile, accentuând ochii și buzele. Despre un machiaj de mireasă reușit trebuie să ții cont de mai multe aspecte, pe care le vom discuta în rândurile care urmează.

Sunt Amalia Draghici, make-up artist, iar astăzi îți voi dezvălui 7 idei de machiaj pentru evenimentele speciale.

Înainte de a trece la tipuri de machiaj, iată care sunt pașii preliminari pe care trebuie să-i pui în aplicare.

Realizează un machiaj rezistent

Realizează un machiaj rezistent

Un machiaj rezistent are la bază câteva produse și tehnici de la care nu trebuie să te abați.

În primul rând curăță și hidratează bine tenul pentru ca produsele să se așeze perfect. Folosește apă micelară, un gel de curățare și o cremă hidratantă pentru acest pas.

Nu trebuie să sari peste primer! Primerul este obligatoriu, mai ales pentru un machiaj de seară. Acesta creează o fundație pentru machiajul rezistent, corectează nivelul de sebum, acoperă imperfecțiunile mici și estompează ridurile fine.

Alege fondul de ten potrivit. Folosește un fond de ten potrivit nuantei tale și aplica-l astfel încât tenul tău să pară cât mai natural.

Pentru a avea o piele strălucitoare, aplică un strop de iluminator sub fondul de ten.

Conturarea feței este o tehnică de sculptare a ei la care apelează toate femeile care vor să aibă o față mai subțire, un nas mai mic sau pomeții scoși în evidență. Contouring-ul se realizează cu ajutorul unei nuanțe de fond de ten în maxim două tonuri mai închise comparativ cu nuanța de bază folosită.

Nu-ți neglija sprâncenele, deoarece acestea au un rol esențial în realizarea oricărui tip de machiaj. Rolul sprancenelor este acela de a-ți încadra chipul și de a-ți evidenția trăsăturile. Pentru un make-up al sprâncenelor mergi pe forma lor naturală, obținând astfel un efect de îndesire care să arate cât mai natural.

După ce ai îndeplinit toți acești pași poți trece la machiajul propriu-zis al ochilor. Iată care sunt ideile pe care ți le-am promis mai sus.

Machiajul cat eyes

Machiajul cat eyes

Cat Eyes în traducere liberă machiajul care îți face ochi de pisică este potrivit pentru evenimentele de seară. Acest tip de machiaj este unul clasic, dar cu ajutorul căruia nu vei da niciodată greș. Oricărei femei îi stă bine bine cu o linie de tuș trasată către colțurile ochilor cu care obține o privire intensă ca de felină.

Iată cum realizezi un machiaj cat eyes:

 • Asigură-te că ai îndeplinit toți pașii de mai sus.
 • Aplică un primer de ochi.
 • Trasează liniile de tuș cu precizie, iar dacă nu reușești folosește două benzi de scotch în colțurile exterioare ale ochilor.
 • Trasează mai întâi linii fine, iar apoi revino asupra lor și îngroașă.
 • Pigmentul de tuș negru este intens, iar dacă vrei să-l temperezi poți trece prin tapotare cu o pensula îmbibată în fard negru. Astfel, obții si un subtil efect smokey.

Machiajul smokey eyes

Machiajul smokey eyes

Machiajul smokey eyes este tipul de make-up potrivit pentru evenimentele care au loc seara și cu ajutorul căruia vei arăta mereu bine. Acest machiaj se potrivește oricărei femei, indiferent de culoarea tenului ori culoarea sau forma ochilor.

Cum realizezi un machiaj smokey eyes?

 • Aplică o culoare în nuanță deschisă pe toată suprafața pleoapei. Cu ajutorul altei pensule aplică nunața de tranziție în pliul pleoapei, iar cu cea de-a treia pensulă aplică fardul închis în colțul exterior al ochiului, în formă de unghi. După ce toate cele trei farduri au fost aplicate, ia prima pensulă și blenduieste întreg machiajul pentru un finish frumos. Secretul unui machiaj al ochilor reușit constă în blenduire.
 • Trasează tuș pe ambele pleoape, astfel încât să creezi un efect de ochi alungiti.
 • La final nu uita să aplici mai multe straturi de rimel sau o pereche de gene false.

Machiajul care îți evidențiază ochii

Machiajul care îți evidențiază ochii

Machiajul pe care îl aplici pentru a-ți evidenția ochii este unul de seară și oferă o privire mult mai profundă în care ochii ies foarte tare în evidență. Alături de liniile de eyeliner trase spre colțurile exterioare ale pleoapelor (cateye) conferă un efect de lifting instant al privirii.

Cum realizezi un astfel de machiaj?

 • Aplică un primer de ochi.
 • Folosește o culoare de tranziție, precum o nuanță de maro deschis, apropiat de culoarea pleoapei în pliu și amestecă-l către arcadă.
 • Deasupra pliului ochilor folosește un ton de maro mediu.
 • Pentru a defini pliul ochilor folosește o nuanță de maro roșiatic.
 • Pe pleoapa se aplica anticearcan iluminator și se întinde bine. Practic, acesta taie pliul și face vizibilă linia de demarcație.
 • Acoperă anticearcanul cu un fard bej deschis la culoare.
 • Dacă vei alege o culoare mai închisă vei reuși să accentuezi pliul.

Machiajul simplu și curat

Machiajul simplu și curat

Machiajul simplu, curat, uimitor și neted în același timp este machiajul potrivit pentru o mireasă. Aspectul natural oferit de machiaj se va asorta perfect cu rochia de mireasă, coafura și evenimentul în sine.

Multe viitoare mirese cad în capacana nuanțelor deoarece vor să-și evidențieze toate trăsăturile feței. Recomandarea mea este să folosești nuanțe sidefate în combinații plăcute atunci când vrei să strălucești. Alege o singură nuanță care sa predomine, spre exemplu, roșu aprins pentru buze sau mov pentru pleoape. Nu ambele. De cele mai multe ori, mai puțin, înseamnă mai bine.

Machiajul simplu de zi

Machiajul simplu de zi

Machiajul simplu de zi este incredibil de popular și purtat de către fmei. Acesta ocupă primul loc în rândul tipurilor de make-up, fiind folosit foarte des de către doamne și domnișoare. În realizarea lui se folosesc nuanțe cât mai apropiate de pielea naturală, nuanțe deschise de umbre sau nuanțe pale.

Cum realizezi un machiaj de zi?

 • După ce ai curățat tenul și ai aplicat fondul de ten, aplică blush în obraji.
 • Pentru machiajul ochilor folosește o nuanță cât mai naturală pe care aplic-o pe toată suprafața pleoapei.
 • Stilizeaza sprancenele și folosește rimel.
 • La final alege un ruj într-o nuanță plăcută care să se integreze perfect în simplitatea machiajului.

Machiajul retro

machiaj retro

În ultimul timp machiajul retro a câștigat o deosebită popularitate. Aceasta oferă tenului și întregului look o imagine interesantă.

Cum realizezi un machiaj retro?

Machiajul de tip retro include: săgeți desenate clar, umbre colorate neobișnuite pe ochi sau buze în nuanță cărămizie.

 • Pentru ochi folosește o nuanță aprinsă, precum roz fucsia sau violet.
 • Trasează o linie de tuș care să-ți ridice privirea.
 • Folosește rimel sau gene false pentru un plus de evidențiere.
 • Alege o nuanță puternică pentru ruj.

Machiajul neon

machiajul neon

Culorile neon au revenit în forță, fiind o inspirație din anii 80. Unele femei nu îndrăznesc să poarte aceste culori puternice la ochi, însă trebuie să știi că există câteva trucuri care te ajută să pui în practică acest trend, fără a cădea în sfera vulgarității sau extravagantei.

Nuanțele neon scot în evidență orice culoare a ochilor, în funcție de nuanțele pe care le alegi. Astfel, pentru ochii căprui este ideal albastrul electric, pentru ochii verzi movul este potrivit, iar pentru ochii albaștri alege nuanțe calde de portocaliu și galben.

Cum realizezi un machiaj neon?

 • Pentru a realiza un astfel de machiaj nu este nevoie să aplici fardul pe întreaga pleoapă dacă consideri că este prea mult pentru tine.
 • Alege culoarea potrivită pentru ochii tăi și trasează o linie de eyeliner cu ajutorul fardului și a unei pensule subțiri ușor umezite. Urmărește linia ochiului și conturează.
 • De asemenea, poți folosi și un eyeliner colorat în locul celui negru.

Sper că aceste 7 idei îți vor fi folositoare și te vor ajuta să participi la evenimentele importante plină de încredere. Nu uita că exercițiul te va ajuta în timp să realizezi un machiaj perfect, așadar exersează.

Pe curând,

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.