Trucuri pentru a ține excesul de sebum sub control

Trucuri pentru a ține excesul de sebum sub control

Trucuri pentru a ține excesul de sebum sub control

Tenul lucios – îl preferăm atunci când vrem să avem un look radiant. Dar tenul lucios, cu aspect gras, este unul dintre cele mai deprimante lucruri pentru femei. Excesul de sebum apare în perioada adolescenței, dar mai există și cazuri în rândul persoanelor mature care se confruntă cu glande sebacee hiperactive și care dau un aspect inestetic neplăcut.

Mai jos vă prezint câteva secrete pe care trebuie să le știi dacă vrei să ai un ten curat și sănătos:

Curățarea și îngrijirea feței

Un lucru esențial pe care trebuie să îl facă o persoană care are tenul gras este curățarea tenului cu apă și cu săpun special de cel puțin două-trei ori pe zi. Dupa ce cureți tenul, aplică o cremă hidratantă, care să nu conțină ulei, dar să aibă SPF.

În ceea ce privește partea de make-up, folosește fonduri de ten cu o textură ușoară, care să nu conțină ulei și folosește de fiecare dată pudră translucidă, care ajută la absorbția excesului de sebum. Și pentru a evita întinderea fardurilor pe față pe parcursul zilei folosește texturi tip pudră.

Alimentația

Dacă vrei să ai un ten perfect și sănătos trebuie să fii foarte atentă la ceea ce mănânci. Alimentele sănătoase, precum fructele, legumele și suplimentele de vitamine și fier trebuie să facă parte din meniul tău zilnic

Dacă vrei un ten sănătos, evită alimentele bogate în sare și zahăr, grăsimi animale, ciocolată sau mâncărurile de tip junk food. Să nu uităm de hidratare: este foarte important să bei apă și să scoți din dieta ta alcoolul și băuturile răcoritoare.

Remedii naturiste

Aspectul uleios al tenului poate fi ținut sub control și cu ajutorul remediilor naturiste. Ca de exemplu expunerea tenului la aburi ajută ca porii să se deschidă și să îi poți curăța mai bine; poți încerca să îți prepari un gomaj făcut în casă din mălai și miere. După curățare, aplică o cremă hidratantă cu o textură ușoară, fără ulei, pentru o hidratare intensă.

Uleiul de arbore de ceai aplicat peste noapte este, și el de asemenea, o altă modalitate eficientă de controlare a excesului de sebum.

 

 

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.