Sfaturi pentru un ten perfect

Cum tratam petele de soare si care sunt cauzele patarii tenului?

30 de ani este varsta la care ar trebui sa incepem sa folosim un produs pentru iluminarea pielii, chiar daca nu ai pete vizibile. Odata cu trecerea anilor de expunere la soare, chiar daca este vorba doar despre o expunere moderata, celulele pielii se supraincarca de pigment si apar petele. Pentru a inrautati lucrurile, orice irita pielea (exfolierea excesiva, incercarile de indepartare a cosurilor) poate determina pigmentarea.

Dar, odata ce stii ce determina apariţia petelor, acestea vor fi mult mai usor de tratat. Iti vin in ajutor o multime de produse care le pot face sa dispara definitiv. Hidrochinona si retinoizii estompeaza petele si e recomandat sa le folosesti impreuna in fiecare seara.

Care este diferenta dintre un fard de obraz crema si unul pudra si care este modul corect de aplicare?

Exista o regula universala in aceasta privinţa: indiferent de textura pe care o vei alege, amesteca si iar amesteca. Ideea este ca rezultatul sa imite perfect imbujorarea, nu sa se vada ca ai pus un produs cosmetic la lucru.

Un strop de blush pe varful pometilor iti improspateaza imediat trasaturile si te face sa radiezi. Dar, inainte sa mergi la shopping, descopera care tip de fard de obraz ti se potriveste.

Hai sa incepem cu fardul crema:

* se foloseste pe un ten mixt sau uscat daca vrem sa obtinem un rezultat luminos, cu o lucire fresh

* se aplica cu varful degetelor

* ghid de folosire: tapoteaza suprafata fardului, nu este nevoie sa o stergi circular(ai nevoie de o cantitate mica de culoare la inceput). Cromatic, daca vrei un rezultat tridimensional si extrem de natural, foloseste rozaliu pe varful pometilor si o nuanta de piersica pe osul acestora.

Si sa terminam cu fardul pudra:

* se foloseste pe tenul mixt sau gras. Alege un produs mat pentru zi si unul cu particule sidefate pentru seara.

* se aplică cu o perie fina pentru blush

* ghid de folosire: rasuceste pensula peste fardul pudra si scutura usor excesul. Aplica culoarea cu miscari circulare pe varful pometilor, intinde ascendent si amesteca bine nuanta pana cand marginile sunt foarte bine estompate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/specialista-in-frumuse-e-amalia-draghici-i-sfaturile-sale-pentru-un-ten-perfect_1815551.html

Nu exista comentarii

Posteaza un comentariu