" /> Scrub de corp cu zahăr – Amalia Draghici – Make Up Artist Professional
retete cosmetice naturale: scrub de corp cu zahar

Scrub de corp cu zahăr

Rețete de cosmetice naturale făcute în casă

În doar câteva minute și două ingrediente simple din bucătăria ta, este ușor să faci scrub de corp natural.

Zahărul este un exfoliant excelent, deoarece cristalele mici încep să se dizolve în apă. Astfel scrubul din zahăr este mai puțin abraziv pe piele. Uleiurile cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de migdale sau uleiul de măsline, hidratează pielea. Vă recomand uleiul de cocos în timpul lunilor de iarnă, deoarece menține o barieră pentru a proteja pielea de vremea aspră.

Amestecând câteva picături de uleiuri esențiale, acest lucru poate îmbunătăți experiența senzorială și fiecare tip de ulei oferă beneficii diferite pentru piele. Încearcă uleiul de lavandă pentru un efect relaxant sau ulei de arbore de ceai pentru a combate acneea.

Cum să faci scrub de corp din zahăr acasă:

Rețetă ingrediente

* 1 cană de zahăr granulat

* 1/2 cană ulei de cocos virgin organic

* Opțional: picături de ulei esențial preferat

Amestecă zahărul și uleiul într-un castron – dacă ai nevoie să topești uleiul de cocos, asigură-te că nu îl încălzești prea tare; altfel zahărul se va topi. Apoi, adaugă mai mult zahăr dacă dorești o textură mai groasă. Odată ce ajungi la consistența dorită, adaugă 10 până la 20 de picături de ulei esențial preferat. 
Exfolierea cu zahăr este ideală dacă este facută seara. Unge piele cu un lapte de corp după această procedură și hidratează-te bine pentru ca efectul sa fie dublu și din interior dar și din exterior.

Exfolierea reprezintă un pas important și trebuie să te asiguri că aceasta este o parte din regimul tău de îngrijire a pielii. Este important să iei în considerare toate metodele pe care le vei utiliza pentru a te exfolia, astfel încât să poți proteja pielea. Scopul exfolierii este de a elimina celule nesanatoase ale pielii si pentru a elibera porii.

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.