Prototipul ochilor fumurii

” Ochii fumurii sunt mai mult rezultatul unei anumite metode de aplicare decat al unei anumite culori. Ideea din spatele acestui stil este ca nuantele sa paleasca treptat, pierzandu-se una in cealalta.”
Jeffrey Paul – make up artist.

* Pregateste pleoapa
Incepe un machiaj de ochi fumurii aplicand mai intai o baza de machiaj, un fond de ten sau un corector. Fardul de pleoape se va prinde de stratul hidratat de dedesubt, pastrandu-si un aspect vibrant si rezistand mai mult.
* Deseneaza linia genelor
Deseneaza linia genelor de sus si de jos cu un contur de ochi. Daca urmaresti sa obtii un look tipic de ochi fumurii cu nuante dramatice, incepe cu un contur negru, maro sau gri-inchis. Foloseste un contur lichid in partea de sus si un creion in partea de jos. Acest contur va constitui o baza si un suport pentru tehnica de aplicare a culorilor mai inchise in centru, deschizandu-se spre exterior. Ridica apoi genele si deseneaza un contur in interiorul lor, si sus, si jos, dar nu incerca acest lucru acasa fara sa exersezi mai intai, fiindca este dificil de realizat si s-ar putea sa fie prea dramatic.

* Alege un fard de pleoape
Fardul de pleoape ales trebuie sa fie intr-o culoare putin mai deschisa decat culoarea conturului, si aplic-o pe pleoapa pe toata lungimea liniei genelor, astfel incat culoarea cea mai intensa sa fie exact la marginea genelor, devenind tot mai discreta si palind pana sa ajunga la pliuri.
Poti adauga un al doilea fard de pleoape usor mai deschis incepand de la marginea primului si omogenizand spre exterior, pentru a-l face si pe acesta sa paleasca la pliuri.

* Ilumineaza arcul
Ilumineaza de la arcul de deasupra pliului pana la osul arcadei folosind un ton nud sau un fard de pleoape mai deschis.

* Foloseste o pensula
Foloseste o pensula curata pentru a omogeniza fardul de pleoape pudra, sau un deget ori un burete cosmetic pentru a omogeniza fardul de pleoape crema, estompand marginile astfel incat sa obtii o gradatie a culorii, de la cea mai inchisa, aplicata pe marginea genelor si deschizandu-se treptat pe masura ce urca spre osul arcadei.

* Contureaza din nou linia genelor cu tus de ochi, daca mai este nevoie.
Finiseaza cu mai multe straturi de rimel.

Nu exista comentarii

Posteaza un comentariu