pensule machiaj

Machiajul ochilor caprui – Tehnici si sfaturi profesioniste

Așa cum te-am obișnuit până acum cu idei și sfaturi pentru realizarea unui machiaj de zi sau unui machiaj de mireasă, astăzi le-a venit rândul ochilor căprui să fie înfrumusețați cu un machiaj potrivit.

Despre persoanele cu ochi căprui se spune că sunt extrem de pasionale, iertătoare, pozitive, optimiste și extrem de sufletiste. Acestea urăsc monotonia și se plictisesc repede de lucrurile care se repetă în viața lor. De asemenea, fetele și femeile cu ochii căprui sunt foarte prietenoase, hotărâte, romantice și adoră stilul elegant. Așadar, caracteristicile ochilor căprui impun un stil elegant și distins, dar și un machiaj ireproșabil.

Dacă toate aceste lucruri ți se potrivesc, îți propun astăzi câteva sfaturi și tehnici esențiale pentru a realiza un machiaj al ochilor căprui perfect. Citește acest articol până la final și învață să ai o imagine impecabilă potrivită atât pe timp de zi, cât și seara.

Culorile potrivite în machiajul ochilor căprui

trusa machiaj

Alegerea culorilor reprezintă primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când dorești să începi un machiaj fie el de zi sau de seară. Această alegere este foarte importantă, deoarece nuanțele potrivite vor face diferența dintre un machiaj reușit și unul banal. Foarte multe fete și femei tind să aleagă culori nepotrivite ochilor lor și să nu obțină efectele dorite. Atunci când te afli în situația de a alege o paletă de farduri, uită-te în primul rând la nuanțele existente și dacă acestea îți complimentează irisul.

Culorile potrivite pentru un machiaj de zi

 

La baza alegerii culorilor potrivite pentru un machiaj de zi al ochilor căprui stau activitățile pe care le vei desfășura în ziua respectivă. Astfel, pentru o zi la birou ai nevoie de un machiaj discret și rezistent în care culorile naturale sunt suficiente. Dacă ieși în oraș alături de prietenele tale, atunci poți alege culori mai luminoase pentru a-ți evidenția ochii.

Pentru un machiaj de zi sunt recomandate nuanțele deschise de cupru, lila, roz prăfuit sau nude, iar pentru un plus de efect, poți opta pentru tonuri de cafeniu sau ciocolatiu.
De asemenea, dacă nuanța ochilor tăi este una închisă, poți alege culori calde sau sidefate, deoarece nuanțele pastelate se potrivesc și ziua.

Pentru ochii căprui cu nuanță deschisă sunt recomandate culorile piersicii, verde închis sau chiar nunațe din paleta cromatică a violetului.

Culorile potrivite pentru un machiaj de seară

 

Machiajul de seară al ochilor căprui poate fi ceva mai îndrăzneț, astfel că ai ocazia de a-ți pune în practică creativitatea. Cele mai folosite și recomandate nuanțe pentru un machiaj de seară sunt:

Maro – toate nuanțele de maro sunt extrem de folosite pentru că au puterea de a evidentia ochii. Poți alege atât nuanțe calde cât și nuanțe stridente de cărămiziu sau roșcat pentru a crea efectul de ochi pătrunzători. Un machiaj de seară pentru ochii căprui cu nuanțe de maro va fi extrem de elegant și plin de rafinament.

Negru – este culoarea folosită pentru a completa machiajul de seară, pentru a crea umbre, iar combinațiile de alb sau roz pudrat cu negru vor crea efectul de alungire al ochiului și va oferi un plus de profunzime pleoapei inferioare.

Verde – este o nuanță îndrăzneață care atrage atenția. Nuanțele de verde se folosesc în machiajul ochilor de seară pentru evenimente importante, pline de fast. Printre cele mai recomandate nuanțe ale acestei culori se regăsesc verdele kaki, verdele olive sau verdele smarald, în combinație cu sclipici sau tonuri de maro.

Toate aceste culori au puterea de a intensifica privirea și de a valorifica forma ochilor. Mai mult decât atât, o nuanță de albastru intens te va ajuta să alungești vizual ochilor. De asemenea, și auriul sau argintiul vor atrage atenția, creând un efect magnetizant. Pentru ele, recomandarea cea mai potrivită constă în folosirea lor pe mijlocul pleoapei sau în colțul interior al ochiului. De cele mai multe ori, auriul și argintiul se regăsesc în combinații cu maro.

Machiaj de zi pentru ochii căprui – pas cu pas

machiaj profesional

Pentru a realiza un machiaj de zi potrivit ochilor căprui, poți alege stilul casul. Iată cum:

 • Primul pas constă în pregătirea tenului prin curățarea lui temeinică și aplicarea unei baze pentru machiaj.
 • Aplică fondul de ten folosindu-te de un burete special sau de degete. Tehnica de aplicare a fondului de ten nu este una standard, așa că ai libertatea de a alege ceea ce îți este la îndemână: pensula, burete sau mâna.
 • Aplică anticearcanul pentru a ascunde cercurile negre de sub ochi.
 • Pentru a uniformiza totul, aplică o pudră translucidă, iar pentru ochi alege baza de machiaj.
 • În ceea ce privește machiajul ochilor, aplică pe pleoape mai întâi nuanța cea mai deschisă, precum alb, roz pudrat, beige sau nude, apoi o nunață mai închisă pe pliu, spre exemplu poți alege dintre un maro, purpuriu sau verde.
 • Acum este rândul iluminatorului în nuanțe de fildeș să fie aplicat.
 • Stilizeaza sprancenele și nu uita de rimmel.
 • La finalul, alege nuanța de ruj sau de gloss potrivită. Nuanțele recomandate sunt cele mate, în culori calde.

Machiaj de seară pentru ochii căprui – pas cu pas

petrecere de seara

Pentru un machiaj de seară potrivit ochilor căprui ai nevoie de mai multă muncă și trebuie să ții cont că acesta trebuie să fie foarte rezistent și să iasă în evidență. Iată care sunt produsele de care ai nevoie și lucrurile pe care trebuie să le știi înainte de a te apuca de treabă:

Tipul și textura produselor folosite – de aceste două caracteristici depinde rezistența machiajului. Dacă vrei să obții un machiaj de seară rezistent și fără imperfecțiuni, poți alterna produsele pudră cu cele cremoase. Baza machiajului trebuie să fie una cremoasa, iar pentru fixare sunt recomandate produsele sub formă de pudră.

Tehnica – este un factor care contribuie la rezistența machiajului și la definirea lui. De exemplu, machiajul smokey eyes se realizează într-un timp mai scurt față de un machiaj semiluna pe pleoapa superioară, dar are o rezistență mai mică. Ambele machiaje sunt superbe, însă rezistența este factorul care face diferențierea.

Baza machiajului – este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui machiaj rezistent. Baza este compusă din produse cremoase care se fixează cu produse sub formă de pudră. De cele mai multe ori, pentru machiajul ochilor, baza este una matifiantă, pentru că este mai ușor tolerată de piele. Peste bază se aplică anticearcanul cremos care se fixează cu o pudră translucidă.

Instrumentele – acestea constează foarte mult, mai ales atuncă când trăsăturile feței nu sunt evidențiate în mod natural. Pentru machiajul ochilor ai nevoie de pensule pufoase care te vor ajuta să aplici culoare de tranziție. Totodată, pentru realizarea umbrelor ai nevoie de o pensulă mică, dură și cu precizie, iar pentru colțurile interne și externe ale ochilor ai nevoie de o pensulă mică, moale și pufoasă. Pentru pleoape ai nevoie de folosirea unei pensule de blending, care te va ajuta să estompezi liniile fine. De asemenea, e bine să știi că cele mai recomandate pensule sunt cele realizate din păr natural, deoarece cele din par sintetic pot irita pielea sensibilă a feței.

Realizarea machiajului de seară al ochilor căprui

 

 • Primul pas constă în curățarea tenului și aplicarea bazei cremoase pe pleoape. De acest pas depinde rezistența machiajului și fixarea culorilor.
 • Apoi, începe să aplici un fard diafan roz sau nude pe toată pleoapa de sus în jos.
 • Acum alege culoarea principală a machiajului, iar gama este foarte variată: nuanțele de maro îți vor oferi un look elegant, pe când tonurile intense de albastru sau violet te vor ajuta să ieși din mulțime. După ce ai ales culoarea, oricare ar fi ea, folosește o pensulă fermă și aplică pe pliu și în colțuri. De data aceasta, fardul se aplică de jos în sus, pentru a crea efectul de ochi ridicat.
 • Pentru o trecere delicată de la nuanța deschisă la cea puternică, folosește o pensulă cu fire dese. Pe linia genelor, poți aplica o nuanță de maro închis, care va crea ideea de adâncime. Pentru a adăuga un plus de iluminare, aplica un fard perlat în colțul interior al ochilor.
 • Următorul pas constă în trasarea liniei de sus a genelor cu un creion dermatograf negru, iar apoi aplică două straturi de rimel pe gene, respectând tehnica de sus în jos.
 • La final, alege un ruj sau un gloss mat sau lucios, într-o nuanță potrivită. Poți alege un roșu aprins dacă vrei să ieși în evidență sau o nuanță mată care să se integreze perfect în machiaj.

Machiajul este o artă! Fie că vrei să-ți ascunzi unele imperfecțiuni sau că vrei să-ți evidențiezi calitățile, întotdeauna vei avea nevoie de machiaj.

De asemenea, dacă vrei să aflii mai multe despre arta machiajului sau dacă vrei să ai parte de un machiaj de zi, de seară sau de mireasă la standarde calitative înalte, apelează la Amalia Draghici make up în București și Ploiești!

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.