Intrebare: Este bun uleiul de cocos pentru ten?

Intrebare: Este bun uleiul de cocos pentru ten?

Intrebare: Este bun uleiul de cocos pentru ten?

 

Uleiul de cocos: răspunsul la toate intrebarile legate de frumusețe. Suferi de piele uscata? Aplica ulei de nucă de cocos. Ai coate uscate? Aplica ulei de nucă de cocos. Ai probleme in relație? Poti incerca uleiul de cocos 🙂

 

Uleiul de nucă de cocos a fost si este de ceva timp in discutii și există experți în frumusețe care jură pentru acest produs, dar ar trebui să încorporam într-adevăr acest ulei în regimul nostru de frumusete? Din păcate, nu există un răspuns sigur.

 

Binele

Nu ma intelege gresit, acest ulei “miracol” este plin de antioxidanți și vitamine, care sunt minunate pentru a lupta împotriva îmbătrânirii premature și pentru a iti menține pielea hidratată. Natura moleculelor lor mici permite ca uleiul să fie absorbit rapid pentru stimularea hidratării.

 

… și răul

În ciuda tuturor acestor proprietăți uimitoare, uleiul de nucă de cocos are și dezavantajele sale. Acest ulei este foarte comedogen, ceea ce înseamnă că lasă un film peste piele, blocând astfel porii și provocând “imperfectiuni” la nivelul pielii.

Este cel mai folosit produs pentru indepartarea machiajului din cauza abilităților sale uimitoare de a “topi” machiajul ușor. Dacă încă il mai utilizezi ca o substanță de îndepărtare, este mai bine să speli cu atenție fața pentru a preveni porii înfundați. Cu toate acestea, iti recomand să îl ți departe de fața în întregime. În schimb, utilizeaza-l pentru a îndepărta machiajul ochilor, deoarece nu există glande uleioase in acea zona.

 

Exista alte optiuni?

Dacă ai incluse uleiurile naturale în rutina ta de îngrijire a pielii, nu te ingrijora, deoarece există alte opțiuni care sunt mult mai blânde cu pielea ta, comparativ cu uleiul de nucă de cocos. Uleiul de trandafir, uleiul de jojoba și uleiul de argan sunt niște uleiuri mai puțin comedogene care nu iti vor înfunda porii.

 

Este pentru tine?

Dacă încă mai ești confuza dacă ar trebui să utilizezi ulei de nucă de cocos pe față, totul depinde de tipul tău de piele. Dacă ai un ten gras, predispus la acnee, stai departe de uleiul de cocos cu totul. Pentru tipurile de piele uscată, poate fi folosit ca un produs de îndepărtare a machiajului atâta timp cât iti cureti fața, dar sa nu il utilizezi niciodată ca înlocuitor de crema hidratanta.

 

Afla mai multe despre tipurile de machiaj oferite:

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.