Fardul de pleoape - cum poti "repara" forma ochiului

Fardul de pleoape – cum poti “repara” forma ochiului

 

Cu fardul de pleoape puteti obtine rezultate extraordinare. Mici imperfectiuni, precum pleoapa superioara cazuta sau ochi prea apropiati, se pot repara cu cateva trucuri simple. Va voi arata in cele ce urmeaza cum se procedeaza.

 

Ustensile potrivite

Folositi o pensula mare pentru fard de pleoape, pentru a aplica o baza pe toata pleoapa. Pentru umbre, apelati la o pensula cu cap subtire, pentru mai multa precizie. Incepeti intotdeauna cu mai putin fard pe pensula si mariti intensitatea prin aplicarea unui al doilea strat, daca rezultatul nu va multumeste.

Pleoapa cazuta

Pentru pleoape cazute, folositi o pensula mare rotunjita. Aplicati fard in pliul pleoapei si urmati conturul arcadei. In felul acesta va fi machiata intreaga pleoapa mobila. Fiti atente ca fardul sa se vada si cand ochii sunt deschisi. Culorile deschise nu au efect in cazul acesta Cu cat fardul este mai inchis la culoare, cu atat efectul este mai puternic. La final se pot aplica accente luminoase sub sprancene.

Pleoapa invizibila

Asiaticele au ochi migdalati frumosi, insa pleoapele sunt invizibile. Insa cu cateva trucuri simple acest neajuns se poate repara. In acest scop se deseneaza o pleoapa artificiala cu fard de pleoape inchis la culoare. Pentru asta, aplicati fard deasupra presupusului pliu al pleoapei. Se va obtine astfel mai multa profunzime, iar ochiul va arata artistic. Arcuiti apoi genele si rimelati-le.

Ochii departati

In colturile interioare ale ochilor se aplica umbre discrete, in forma a doua litere V culcate, cu fard de pleoape inchis la culoare. Fardul se intinde apoi pe pleoapa mobila. In coltul exterior al ochiului se aplica o umbra discreta cu fard de aceeasi culoare, iar sub ultima treime a sprancenei se aplica accente luminoase.

Ochii apropiati

In cazul ochilor apropiati, colturile interioare ale ochilor ar trebui accentuate cu un fard deschis la culoare, iar in colturile exterioare ar trebui aplicate umbre de fard mai inchis. Porniti intotdeauna dinspre coltul interior inspre cel exterior al ochiului. Se va crea astfel iluzia optica de ochi departati. Intindeti fardul usor in afara. Cu cat se ajunge mai aproape de radacina nasului, cu atat mai delicat si mai deschis ar trebui sa fie fardul de pleoape.

Ochii mici

Ochii mici sunt usor de marit. Aveti grija sa trecerile sa fie cursive, fara zone pregnante de delimitare, care sa fargmenteze machiajul. Accentele luminoase se vor aplica imediat sub spranceana. Se va folosi fard de pleoape reflectorizant. Pe pleoapa mobila se va aplica o nuanta mai deschisa, iar in pliul pleoapei, una mai inchisa. Dermatograful, cu care se va inainta pana in coltul ochiului, va deschide si mai mult ochiul. La final se arcuiesc genele si se aplica mascara.

Afla mai multe despre tipurile de machiaj oferite:

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.