Diferite stiluri de a folosi conturul de ochi

 

Conturul de ochi este produsul meu de machiaj preferat, dar atentie, poate fi cel mai bun prieten al tau sau cel mai mare dusman. Majoritatea femeilor gresesc si folosesc aceleasi tehnici de aplicare a conturului de ochi pe care le-au invatat inca din liceu sau incearca sa copieze un look la moda, care sfarseste prin a distrage atentia de la ochii lor, in loc sa ii scoata in evidenta.

Tine minte, cand vine vorba despre conturul de ochi, mai putin inseamna mai mult, iar bunul-gust este o chestiune de rezerva si refuz.

Cea mai buna metoda pentru a stabili cea anume te prinde este de a experimenta. Du-te la standul de machiaj si lasa-i pe e sa iti machieze ochii de cateva ori pentru a vedea ce te prinde, apoi adopta stilul respectiv.

Va prezint cateva intrebari si solutii care sa va ofere un punct de plecare:

Ochii tai arata bine daca ii conturezi pe interiorul pleoapei?

Femeile adora efectul creat de culoarea neagra pe interiorul pleoapei, fiindca li se pare sexy. Poate sa fie si un detaliu iritant; conturul curge intotdeauna si arata de parca ochiul ar avea de suferit, ceea ce nu este deloc placut.
Folositi de fiecare data un contur rezistent la apa, aplicati-l discret si rezervati acest look pentru seara. Puteti inlocui negrul cu un gro sau maro mai bland.

*Ochii tai arata bine daca sunt inconjurati de contur si sus, si jos?

Ai mei, nu. Ii face sa para inchisi.
Eu imi ajustez intotdeauna conturul folosind o culoare mai inchisa in partea de sus pentru a-i inviora si lasand, de regula, partea de jos nemachiata, dar uneori ii desenez cu un gri-taupe neutru cand imi doresc o mai buna definire a lor. Daca desenezi conturul doar in partea de sus, obtii ochi care par mai deschisi, mai vioi.

*Ochii tai arata bine cu un contur care incepe de la coltul interior si se intinde pana in coltul exterior?

O alternativa ar fi sa trasezi conturul doar din dreptul pupilei pana la marginea exterioara, doar in partea de sus, sau atat sus, cat si jos ( pentru a crea un fel de V lateral). Astfel, obtii un efect de ochi mai mari.

*Ochii tai au nevoie de contur?

Nu esti obligata sa il porti. Uneori este suficient sa te concentrezi pe gene. Eu de regula prefer sa inmoi o pensula pentru contur intr-un rimel subtire si sa il aplic exact la baza pleoapei, drept contur, pentru a pune in valoare ochii intr-o maniera invizibila.
Folosirea unui fard de pleoape sau a unui creion gri-taupe sau maro drept contur este o alta maniera de a obtine un machiaj discret si natural.
image

Nu exista comentarii

Posteaza un comentariu