6 pasi pentru un machiaj corect

machiaj ochi verzi

Cum pot fetele sa isi mentina tenul frumos si sanatos?

Atunci cand vine vorba de frumusete, contrar opiniei generale, lungimea genelor, simetria sprancenelor sau intensitatea rujului nu sunt atuuri fundamentale. In ziua de azi, frumusetea a ajuns sa fie sinonima cu tineretea si prospetimea. Deci, exclus ten incarcat, urme de acnee, pori dilatati sau pete solare, iar faptul ca ai facut parte din generatia care credea ca solarul este “cool” nu este o scuza. De aceea, in lunile cu “r” recomand tratamentele si produsele cu efect de albire. Nu te lasa intimidata de de denumiri de game precum “whitening”, nici macar “white” sau “new white”. Aceste produse pe baza de vitamina C sau alte complexe de iluminare nu te vor transforma din Cenusareasa in Alba ca Zapada, adica nu iti vor schimba nuanta tenului. Ci, prin exfoliere delicata si iluminare, se obtine un efect de uniformizare. Adica urmele cosurilor trecute, petele pigmentare si pistruii isi pierd din intensitate, oferindu-ti un ten curat.
Care sunt efectele negative ale unui machiaj intens, pe termen lung (facut acasa)?

Atata timp cat un machiaj este facut corespunzator, urmand pasii primari in realizarea lui, precum si rutina zilnica de demachiere, tonifiere si hidratare, atat ziua cat si seara, tenul nu are de suferit.
Particulele de praf sau resturile de produse de machiaj ce nu au fost inlaturate total prin demachiere, incarca excesiv pielea, iar aceasta isi pierde luminozitatea naturala. Daca mai adaugi si deshidratarea, atunci intri usor in categoria femeilor cu piele cu aspect tern.
Cateva minute acordate saptamanal pentru a indeparta cat mai delicat si mai eficient toate impuritatile, dar fara sa adaugi un stres suplimentar asupra tenului. Pielea chiar este sensibila: sa o misti in toate directiile si sa o agresezi nu este deloc cea mai buna varianta. Fie ca alegi sa folosesti un dispozitiv special de curatare, fie ca alegi un gomaj manual, fii consecventa.

 

Ce produse trebuie sa foloseasca un make-up artist pentru a nu distruge tenul?

Primul lucru pe care l-am invatat la scoala de make-up a fost “Igiena”, si aici vorbim despre igiena trusei de make-up (sa tii cont de termenul de valabilitate a produselor si sa cureti periodic pensulele cu produse speciale).
Eu, ca make-up artist, consider primordiala igiena pensulelor precum si a produselor din trusa mea.
Dupa igiena urmeaza respectarea celor 3 pasi pentru realizarea unui machiaj impecabil: demachiere, tonifiere si hidratare.
Daca tii cont de aceste reguli, nu ai cum sa gresesti.

 

In ce masura se machiaza corect fetele din Romania?

Din punctul meu de vedere, este un subiect delicat, dar ma bucur sa vad ca lucrurile evolueaza spre bine iar femeile vor sa se informeze si sa stie cat mai multe in ceea ce priveste acest capitol.
Tindem sa exageram in ceea ce priveste machiajul si sa va dau si un exemplu: in ceea ce priveste machiajul de zi, care ar trebui sa fie un machiaj natural, care sa ne scoata in evidenta trasaturile, exageram punand prea mult accent, folosind culori inadecvate pentru momentul zilei. Machiajul de zi este un machiaj natural, construit din culori pamantii, tenul este uniformizat atat cat este nevoie cu un corector sau un fond de ten lichid cu o acoperire usoara iar pentru buze si blush sa folosim o nuanta naturala, gen piersica.

Ce le recomanzi fetelor care nu obisnuiesc sa apeleze la serviciile unui make-up artist?

Luate in calcul atunci cand va machiati, o serie de detalii pot conferi instantaneu un aspect luminos, neted si plin de vitalitate: peeling, hidratare si luminozitate si un makeup minimal.
Iata ce le mai eficiente tips & tricks folosite de un make-up artist:

1. Mizati pe o paleta cromatica bazata pe tonuri de bej cald, roscat sau piersica. Pentru blush si ruj, tot o nuanta de piersica este optima.

2. Folositi o pudra minerala, in cazul in care tenul necesita matifiere. Optati pentru o nuanta cu un ton mai deschisa decat fondul de ten pentru a nu pata fata.

3. Aplicati un highlight in textura cremoasa pe partea superioara a pometilor, pentru un efect radios de iluminare.

4. Hidratati tenul inainte de aplica machiajul. Trusa esentiala pentru un makeup care improspateaza lookul trebuie sa contina o baza hidratanta: serum, crema si primer, de aplicat inaintea fondului de ten.

Spune-ne cateva lucruri despre tine: experienta, cum ai intrat in aceasta lume

Prima experienta cu ” lumea magica a culorilor” am avut-o la varsta de 10 ani cand cotrobaim prin trusa de cosmetice a matusii mele. Dupa o perioada de ratacire frumoasa, am ales sa fiu make-up artist, si asta pentru ca este meseria care ma face sa ma simt cel mai bine. Nu a fost un drum usor, dar a fost si este frumos.
Am avut norocul sa pot studia in afara, si mai exact in Londra, toate tainele machiajului. Cursurile urmate m-au ajutat sa inteleg mai bine acest domeniu plin de culoare, dar si sa cunosc si sa lucrez alaturi de make-up artisti de renume. Activitatea profesionala am inceput-o in anul 2010, colaborand cu diverse reviste din Romania, precum si fotografi freelanceri sau renumiti, realizand machiaje fashion, beauty si machiaje profesionale.

Citeste mai mult pe  http://www.realitatea.net/6-pa-i-pentru-un-machiaj-corect_1809013.html

Nu exista comentarii

Posteaza un comentariu