" /> Acnee: cel mai bun tratament – Amalia Draghici – Make Up Artist
cel mai bun tratament pentru acnee

Acnee: cel mai bun tratament

Știați că acneea poate fi cauzată și de frig?

Cauza: Termenul de „acnee” este cauzat la bază de hormoni, dar în anotimpul rece este mai dificil de tratat. Foarte multe tratamente antiacneice (benzoyl, peroxidul și acidul salicilic) au ca efect secundar uscarea în exces a pielii.

Soluția: HIDRATARE!!! Da, hidratarea este și ea importantă atunci când vorbim despre tenul acneic. Din simplul motiv că o piele uscată se inflamează și mai repede decât în mod normal. Întreabă-ți medicul dermatolog care este formulă-tratament mai blândă pe care o poți folosi în lunile reci ale anului și nu uita de pasul cel mai important din rutina ta zilnică: folosește un ulei sau cremă, care reglează secreția de sebum.

Nu exfolia în exces: În general, dacă ești predispusă la acnee, trebuie să fii foarte atentă la exfoliere. Multe produse anti-acnee conțin acid, făcand pielea mai sensibilă, deoarece îndepărtezi niște factori protectori naturali de la suprafața pielii. Îți poți deteriora bariera pielii prin faptul că ești prea agresivă cu exfolierea. Majoritatea oamenilor cred că exfolierea este mai bună, dar multe creme scrub de față pot fi destul de abrazive. Dacă dorești să exfoliezi, îți recomand exfolierea săptămanală.

Cumpără produse de machiaj speciale sau mai light: Produsele de machiaj pe care le folosim ne pot afecta acneea, deci este înțelept să investești într-un brand mai „respirabil”. Dacă este posibil, evită fondurile de ten care au o acoperire mare. Liniile de machiaj minerale sunt mult mai ușoare și permit pielii să respire mult mai mult. Brand-ul Vichy are un stick de concealer care nu îți blochează porii.

Încearcă un ser:  Dacă găsești că crema hidratanta este mult prea grasă pentru pielea ta, îți propun să iei în considerare un ser. Serul poate fi o alternativă mai puțin grea decât unele creme.

Nu exista comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.